IBSZ: információáramlás, együttműködés, szakmaiság

Az Ipartestületek Budapesti Szövetségének Tisztújító Közgyűlése megválasztotta tisztségviselőit, elfogadta 2013. évi feladattervét.

Elnök Németi Lajos fogtechnikus mester, alelnök Hável Benedek, Hajdu Zoltán, Papp István, elnökségi tag Matusz Ferenc, Tóth László és Gallainé Sípos Zsuzsanna, míg FEB elnök  Szabó András, FEB tag Krieger Artúr és Fabó András lett.

 „Az Elnökség számára a bizalom, megtiszteltetés, elvárás, munka és feladat: a budapesti lakossági, hatósági, kisvállalkozói érdekek lehetőségei feltárásának, összehangolásának, végrehajtásának elősegítése ipartestületi eszközökkel – mondta Németi Lajos elnök.”

 Az új vezetés a rengeteg nehézséggel küzdő tagságának működése, talpon maradása, versenyképessége, fejlesztése érdekében a fővárosi önkormányzattal, hatóságokkal, kamarákkal, oktatási intézményekkel az együttműködés gazdasági, vállalkozói, képzési  feltételeit egyeztetné, bővítené.

 Kiemelt feladatnak tekinti az információáramlás, a szakmai tagozatok széles körű kialakítását, a szolgáltatások bővítését, a pályázati lehetőségek feltárását, a tagság munkájának lakosság részére történő kiajánlását, a mesterképzés, a piacképes tudás megszerzésének elősegítését.

 A tagság termékeinek, szolgáltatásainak piacra, a megrendelőknek szakképzett, minőségi munkát végző mesterekre van szüksége. A kétkezi munka legyen elismert, a biztos megélhetés forrása.

 Az IBSZ tisztségviselői és programja ezt a célt szolgálja – összegezte Németi Lajos elnök, az IPOSZ Országos Elnökségének tagja.

További információk az IBSZ weboldalán (www.ipartestuletekbpszov.hu) megtalálhatók.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*