Hungarikumok a TV2-n

December 15-től új műsor indul a TV2-n, Hungarikumok-Made in Hungary címmel. A műsor háziasszonya, Gombos Edina öt héten keresztül mutatja be a magyarság méltó értékeit.

Gombos Edina vezetésével Hungarikumok-Made in Hungary címmel december 15-től új műsor indul a TV2-n, amely öt héten át jellegzetesen magyar értéket mutat be a nézőknek. De mi is az a hungarikum? Egy olyan gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye. A Hungarikum Bizottság javaslat alapján dönt arról, hogy valamely termék, kulturális örökség, tájegység, stb. megkapja-e ezt a minősítést. Jelenleg 42 hungarikumot tartanak nyilván, köztük többek között a törkölypálinkát, a szikvizet, a mohácsi busójárást és a hollókői ófalut. A most induló sorozat azonban nemcsak a közösségi oltalom alatt álló hungarikumokat mutatja be, hanem olyan egyediségeket is, amelyek jellegzetesen csak Magyarországra jellemzőek, amelyről mások is tudják, hogy az magyar, vagy mi gondoljuk úgy, hogy nélküle nem is lennénk igazán magyarok.
A 2-2 perces epizódok a TV2 Csoport mind a négy csatornáján láthatóak majd, a TV2-n hétköznaponként a Tények Reggel, valamint délben a Tények Délután előtt.