Hegedűs László: „Bennem van egy nagy eredmény”

Sok olyan sportág van, amelyben a magyar versenyzők a világ legjobbjai közé tartoznak. Hegedűs László, vagy, ahogy a kerékpáros világ ismeri, Hege az igazi közönségkedvenc szakág, a triál egyik világklasszisa. Jelenleg a legjobb tízben – hetedik – található a 125 nevet tartalmazó világranglistán. A 22 éves ceglédi fiatalember a hétvégén a walbrzychi Világkupa versenyen folytatja idei nemzetközi szereplését, ahol mindenképpen a TOP tízben szeretne végezni. Hege elmondta, az esős, saras körülményeket – ami Lengyelországban is vár rá – már megszokta, és igyekszik kihozni magából a maximumot.

Filmen, vagy élőben, mindenesetre sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik egy nyereg nélküli kerékpárral bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár kifejezetten a sportág számára megépített pályákon. A szerte a világban egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki jelenleg a 7. helyen áll az aktuális világranglistán. Idén arra készül, hogy bekerüljön a TOP ötbe, és ezen a hétvégén mindenképpen szeretne a legjobb tízben zárni a lengyelországi Walbrzychban. Az első Világkupa futamnak a németországi Heubach adott otthont, ahol Hege a 13. helyen végzett a versenyen indult 60 indulóból.

„A lehető legjobb módszerrel, egy kemény Európa Kupa-futammal készültem fel az idei második Világkupa-viadalra. A szlovák versenyen az idei évben már szinte megszokott időjárási körülmények fogadtak, és a nagy esőzések miatt hatalmas sártengerben kellett a pályákat leküzdeni. Ráadásul egy teljesen más, úgynevezett BIU szabályrendszer alapján pontoztak minket, és én már rutinból a nyolc éve már megszokott UCI szabályok szerint vettem több akadályt. Ettől függetlenül bejutottam a legjobb nyolc közé, végül a hatodik helyen végeztem. Nagyon nagy kihívást találtam az új szabályrendszerben, illetve a pályákban is, így valószínű, hogy el fogok indulni a világbajnokságukon. Ám jelenleg az a lényeg, hogy ennél jobb felkészülést el sem tudtam volna képzelni a mostani Világkupára, ahol a már megszokott hét fokos „meleg” és eső fogadott, azaz szinte biztos, hogy újra sarat kell dagasztanunk. Mindenképpen szeretnék bekerülni a TOP tízbe, sőt, a fő célom a nyolcas döntő . Úgy érzem, ez bennem van, ráadásul szeretnék egyre feljebb kerülni a világranglistán. A lényeg, hogy az idei lehetőségeimhez mérten a legjobbat hozzam ki magamból, akkor nagy baj nem lehet” – fogalmazott a viadal előtt Hegedűs László.

Az idei nemzetközi versenynaptár

1. Világkupa: Németország, Heubach – 2013. 04.20-21. – összetett 13. hely

2. Világkupa:  Lengyelország, Walbrzych – 2013. 06. 01-02.

3. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2013. 07. 26-28.

4. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2013. 08. 16-18.

5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2013. 09. 27-29.

Világbajnokság:    Dél Afrika, Pietermaritzburg – 2013. 08.26. – 09.01.

Európa-bajnokság: Svájc, Bern – 2013. 06. 21-22.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*