Gyutai Adrián: „Nem így akartam előrébb kerülni”

A zsűri kizárta a Mostban győztes Bukowskit, így második lett az Alpok-Adria Bajnokság Superstock 600-as sorozatának ötödik futamán a Tomracing Motorsport Team versenyzője. Gyutai Adrián: „Nem így akartam előrébb kerülni”

Csehországban folytatódott az Alpok-Adria Bajnokság 2013-as szezonja. A Mostban megrendezett futamon eredetileg harmadik lett a Tomracing Motorsport Team versenyzője, ám a zsűri szabálytalannak ítélte a győzelmet rendkívül szoros csatában megnyerő lengyel Daniel Bukowski motorját, és kizárták a versenyből. A 22 éves paksi versenyző ezzel a 2. helyen zárt.

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége, Gyutai Adrián – aki 2007 után első magyar motorosként, nemzetközi bajnoki címet nyert az Alpok-Adria 125 GP-ben – a hétvégén a cseh Mostban folytatta szereplését az Alpok Adria Sorozat Superstock 600-as géposztályában. A 22 éves paksi versenyző fantasztikus teljesítményt nyújtott, először indulhatott az új kategóriájában az első sorból – a harmadik rajtkockából -, míg a futamon egy rendkívül szoros befutót követően a harmadik helyen intették le. Ám a zsűri a versenyt követően szabálytalannak minősítette a futamgyőztes Daniel Bukowski motorját, kizárta a lengyel versenyzőt, így az osztrák Koller mögött – aki két tizeddel ért előbb célba, mint Adrián – a Tomracing Motorsport Team motorosa lett a második.

 „Nagyon sajnálom, hogy így tudtam előrébb lépni a dobogón, én a pályán akartam legyőzni a lengyel versenyzőt. Annak viszont örülök, hogy összetettben ezzel már a negyedik helyen állok, amelyről egyenes ágon kijuthatok az Európa-bajnokságra” – fogalmazott Gyutai Adrián.

Versenynaptár

Alpok-Adria Superstock 600-as kategória (10 futam)

Május 3.-5. – Adria Raceway (Olaszország) – 7. hely
Május 24.-26. – Pannoniaring (Dupla verseny) (Magyarország) – 7. hely, 6. hely
Június 14.-16. – Automotodrom Grobnik (Horvátország) – 8. hely
Július 5.-7. – Most (Csehország) – 2. hely
Július 26.-28. – Poznan (Dupla verseny) (Lengyelország)
Augusztus 16.-18. – Automotodrom Grobnik (Dupla verseny) (Horvátország)
Szeptember 20.-22. – Pannoniaring (Magyarország)

Az összetett pontverseny állása: 1. Chrobák János 80 pont, 2 Daniel Bukowski (lengyel) 66 pont, 3. Kevin Koller (osztrák) 62 pont, 4. Gyutai Adrián 56 pont, 5. Luca Tommasini (olasz) 52 pont.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*