Gyurcsány évértékelője

Download

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (j) Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, volt szocialista miniszterelnök évértékelő beszédén a budapesti Westend Hilton Hotelban 2014. február 15-én.
MTI Fotó: Marjai János

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek van oka tartani a “demokratikus sokaságtól”, amely Mesterházy Attila MSZP-elnök vezetésével meg fogja nyerni az áprilisi országgyűlési választást.

    A volt kormányfő szombati budapesti évértékelőjén azt mondta, Orbán Viktor kormányfő “emberére fog találni bennünk”.     Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor hiába “lapozgatja” a közvélemény-kutatásokat, egy megfélemlített országban ugyanis az emberek nem mondanak igazat. “Mert maga hazudik, és magának is hazudnak” – jelentette ki Orbán Viktorhoz szólva. Hozzátette: Mesterházy Attila vezetésével szabaddá és európaivá teszik Magyarországot.

Gyurcsány Ferenc megemlékezett Radnóti Miklós költő özvegyéről, Gyarmati Fanniról, aki ma hajnalban, 102 éves korában hunyt el. Emlékeztette Orbán Viktort arra, hogy nem SS katonák végeztek a Radnóti Miklóssal, hanem Marányi Ede honvéd alezredes parancsára, Tálas András hadapródőrmester ötfős kerete 1944. november 4-én vagy november 9-én Abda község határában lőtte le. Nem szeretne az ország német megszállási emlékművet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*