Győrfi Alen megkezdte pontgyűjtő hadjáratát a BMW-vel

A H-Moto Team versenyzője, Győrfi Alen a FIM Superstock 1000 Kupa idei harmadik, monzai futamán fantasztikus, hibátlan versenyzést bemutatva a 12. helyen végzett, ezzel megszerezte első pontjait a 2013-as bajnokságban, ami egyben új BMW S1000 RR motorja első bajnoki pontjait is jelentette. Megtört tehát a jég, kezdődhet a pontgyűjtő hadjárat!

A korábbi Európa-bajnok motoros már a szombati időmérő edzés után érezte, hogy célegyenesbe érkeztek a BMW beállítása kapcsán, és már tényleg csak nüánszok választják el őt és csapatát a pontszerző helyektől. Az időmérőn 13-an végeztek egy másodpercen belül egymáshoz képest, és Alen célja az volt, hogy vasárnap ennek a bolynak az élére ugorjon, mivel tudta, ez már biztos pontszerzést eredményezne.

Ezt a célt a mai napon sikerrel teljesítette! A magyar versenyző már a reggeli bemelegítő edzésen remekelt, hiszen a 10. helyet érte el a 32 fős nemzetközi mezőnyben, ami jó ómen volt a délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődő verseny előtt, egyúttal jelezte, jól sikerültek a tegnapi nap végén a beállításokon eszközölt változtatások, és sikerült javulást elérni a motor kanyarsebességében.

Maga a verseny aztán meglehetősen zaklatottan indult, hiszen az első körben négy versenyző is csúnyát bukott a szélvészgyors pályán. Elő is került gyorsan a piros zászló, a versenyt félbeszakították, a sérült versenyzőket a mobilklinikára szállították, a többiek pedig a bokszba hajtottak, és készültek az új rajtra.

Az újraindítást követően már egy darabban eljött a mezőny, és Alen szempontjából is jól alakultak a dolgok az elején. A kiskunhalasi tehetség ugyan a rajt pillanatát szemre nem kapta el a legjobban, ám utána rendkívül okosan helyezkedett az első kanyarban, így az első kör végére a 19.-ről a 13. helyre jött előre.

Innentől kezdve egészen az utolsó körig ebben a pozícióban haladt, végig a harmadik boly élén diktálva a tempót a többieknek. Az utolsó körben, a leintés előtt nem sokkal aztán még egy pozíciót javítani tudott, így a rendkívül kecsegtető, négy bajnoki pontot érő 12. helyen intette le a kockás zászló. Alen ezzel nemcsak idei első pontjait szerezte meg a Superbike világbajnokság egyik betétsorozataként futó bajnokságban, de új BMW-jével is most tudott először pontszerző helyen befejezni egy versenyt, ami lélektani szempontból is nagy megkönnyebbülést jelenthet neki és a csapatnak.

Ráadásul, a verseny és a hétvége alakulását elnézve ez a 12. hely bizony egy mini „futamgyőzelemmel” ér fel, hiszen Alen – előzetes célkitűzését teljesítve – a versenyen átugrotta azt a bolyt, akikkel nagyjából azonos tempón volt, és az adott lehetőségeiből messze a maximumot hozta ki. Aki verhető volt reálisan, tempóból ezen a hétvégén, azt le is győzte mind egy szálig. Nem csoda, ha a leintés után boldogan és felszabadultan értékelt. Ám igazi versenyzőként máris a következő feladaton és a következő megugrandó lépcsőfokon járt az esze.

Győrfi Alen #40
„Egyrészről elégedettek vagyunk, mert úgy érezzük, a jelen pillanatban adott lehetőségeinkből most sikerült kihoznunk a maximumot. Másrészről viszont tudjuk, hogy most nem szabad megállni, és most kell még keményebben tovább dolgozni, hogy még tovább javuljunk és gyorsuljunk. Sikeres hétvégét zárunk, de nem elégszünk meg ennyivel. Még mindig hiányzik körönként egy másodperc a mezőny elejéhez képest, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a most következő egyhónapos szünetben ezt a hátrányt lehetőleg teljesen ledolgozzuk. Nincs messze a top10, és a következő célunk az lesz, hogy oda eljussunk. Reméljük, hogy ez a mostani jó szereplés csak az első lépést jelentette egy hosszú és sikeres úton a BMW-vel.”

Győrfi Alen a most megszerzett négy pontjának köszönhetően az összesített ponttáblázat 18. helyéről várja a FIM Superstock 1000 Kupa következő versenyét, melyet négy hét múlva rendeznek Portimaóban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*