Győrfi Alen a fékkar miatt nem tudta támadni ellenfeleit

A H-Moto Team 23 éves versenyzőjét, Győrfi Alent a FIM Superstock 1000 Kupa idei első, aragóni futama után a most hétvégi asseni futamon is kevés választotta el attól, hogy megszerezze első pontjait új BMW-je nyergében, ám egyelőre még várnia kell első sikerére a bajor márka motorjával.

 A motorerővel mindenesetre már nincs probléma, amit jól mutat, hogy az egész 29 fős mezőny tekintetében Alen végsebessége volt a legmagasabb az asseni verseny alkalmával – a magyar motoros 276,7 kilométer/órával hasított a célegyenesben.

 A futóművet viszont még mindig nem sikerült igazán tökéletesen beállítani, így ezen a téren továbbra is van még teendője a csapatnak. Alen a 18. helyről indulva a 19. helyen fejezte be a mostani futamot, vagyis az aragóni hétvége után most is nagyon kevéssel csúszott le a pontszerzésről, ezúttal alig több mint két másodperc hiányzott a boldogsághoz. Ezért is volt különösen bosszantó, hogy bár ott volt ellenfelei nyomában, de egy apró technikai jellegű hiba miatt, mégsem tudta támadni őket a féktávokon.

Gyorfi_Alen_Assen_vasarnap2

Győrfi Alen Assenben 2013. 04. 28-án, vasárnap

Győrfi Alen:- „A rajtom nem volt rossz, de utána az első balosban megcsúsztam egy picit, ami miatt hátraestem a mezőnyben. Utána húztam neki, ahogy bírtam, de hiába értem utol az előttem levőket, megelőzni – a nem megfelelően beállított fékkar miatt – nem tudtam őket. Ez részben az én hibám is, mert nem ellenőriztem a fékkart a verseny rajtja előtt, és ez egy olyan apró mulasztás volt, amiért most súlyos árat fizettem. Sajnos a versenyen végig olyan pozícióban volt a fékkar, hogy nem tudtam vele normálisan fékezni, ezért sokkal hosszabb féktávokat kellett vennem a többieknél, így hiába voltak ott előttem, és hiába voltam gyorsabb náluk az egyenesekben, nem volt esélyem őket megelőzni. Pedig ott voltunk a tűz közelében, láttuk magunk előtt végig a pontszerző helyeket, úgyhogy tényleg elég bosszantó volt ez a hiba. A futómű-beállítás sem volt még az igazi, és őszintén szólva annyira ennek a problémának a megoldására koncentráltunk, hogy kevés időnk maradt más dolgokkal foglalkozni. Ennek most megittuk a levét, de tanultunk belőle. Jövő héten megyünk tesztelni egyet, amire a motornak és nekem is nagy szükségem van, mivel mindketten kilométer-hiányosak vagyunk. Remélem, Monzában már végre minden a terveink szerint alakul majd, és elkezdünk úgy versenyezni a BMW-vel, ahogy az elejétől fogva szerettünk volna. Én hiszem, hogy sikerülni fog.”

Győrfi Alen számára az asseni hétvége ezzel véget ért, de a H-Moto csapata számára még nem, hiszen ők másik versenyzőjük, Németh Balázs révén a Supersport világbajnokság 13 óra 30 perckor kezdődő futamán is érdekeltek lesznek még. Azt a versenyt az Eurosport élőben közvetíti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*