Gúr Nándor a siker érdekében visszalépett volna

Szanyi Tibor arra biztatja a baloldali és bizonytalan választókat, „válasszák a dolgozó osztályok képviselőjét, ezúttal Mesterházy Attilát, s ha ez a döntés megvan, onnantól kezdve semmi alapja nem lesz semmilyen további marakodásnak”. Szanyi Tibor szerint Mesterházy Attila jobbról-balról orkánszerű ellenszélben képes volt emelt szinten stabilizálni az MSZP-t, amelynek ma szilárd, másfél milliós szavazótábora van. A képviselő, úgy látja mindenkinek megvolt a lehetősége Mesterházyt kihívni, avagy akár leváltani, de nem tették. Ez esetben viszont, mint fogalmaz, a sorsdöntő küzdelem utolsó szakaszában szépen be kell állni mögé.
A választási együttműködési tárgyalások sikere érdekében elfogadta volna Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, hogy az egyik miskolci választókerületben, abban, ahol ő az MSZP jelölt-jelöltje, az Együtt-PM szövetség kapja meg a jelöltállítás jogát – nyilatkozta a képviselő az észak-online-nak. Gúr Nándornak továbbra is az a véleménye, amit 2012 novemberében megfogalmaztak: a demokratikus ellenzéki pártoknak közös egyéni választókerületi jelöltekkel, közös listával, közös miniszterelnök-jelölttel kell küzdeniük az Orbán-rezsim leváltásáért.
Korábban Mesterházy Attila azt a javaslatot tette, hogy mind a 106 választókörzetben legyenek előválasztások és abban mérettesen meg Bajnai Gordon és Mesterházy Attila illetve az Együtt és az MSZP képviselői. Botka László képviselő, Szeged polgármestere szerint nem jó ötlet a képviselőjelöltek összeugrasztása, de az előválasztás azt eldönthetné, hogy ki áll elöl a sorban Mesterházy vagy Bajnai. Ezt a képviselő Facebook-oldalán írta le.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*