FANTASZTIKUS TELJESÍTMÉNNYEL TALMÁCSI GÁBOR MENTORÁLTJA, BÓDIS RICSI HARMADIK

Bódis Ricsko és szerelői a tegnapi időmérőt követően is folytatták a munkát. Ricsi miután Talmácsi Gáborral is átbeszélte tapasztalatait és meghallgatta mentora tanácsait, finomítottak Hondája beállításain, ami a versenyt elnézve igen csak jól sikerült. A fiatal magyar a 16. helyről indult és beváltotta ígéretét. Remekül kapta el a rajtot, majd iszonyatos tempót diktált és folyamatosan előzte meg versenytársait. Az ötödik körben már a dobogót érő 3. helyen száguldott, majd a 6. körben úgy tűnt megállíthatatlan. Átvette a vezetést és az élre állt. Sajnálatos módon azonban még mielőtt ezt a kört befejezhették volna a versenyzők piros zászlóval félbeszakították a versenyt és az előző kör sorrendje alapján hirdettek végeredményt. Az ötödik kör sorrendje pedig így nézett ki: első Jake Lewis, második James Flitcroft, harmadik Bódis Richárd. Ricsinek így sem lehet oka panaszra, hiszen a legutóbbi imolai verseny után ismét dobogóra állhatott.

A magyar versenyző jelenleg 36 ponttal a 7.helyre lépett előre az összetettben.

Bódis Richárd:-Nagyon boldog vagyok. Őrületesen jó verseny volt. Jól kaptam el a rajtot és csak az lebegett a szemem előtt, hogy minél gyorsabban fel kell zárkóznom az élmezőnyre, ha a végén szeretnék dobogóra állni. A hatodik körben már a vezetést is sikerült átvennem és éreztem, hogy képes vagyok megnyerni a futamot, de a piros zászló miatt az előző kör sorrendje lett a végeredmény, amikor én még csak a 3. helyen motoroztam. Nem bánkódok hiszen azt a célt, hogy dobogóra álljak, így is sikerült teljesítenem. Szeretnék köszönetet mondani szerelőimnek, Vargha Balázsnak és Kutrik Zsombornak és külön köszönetemet szeretném kifejezni mentoromnak, Talmácsi Gábornak, hogy sérülten is itt volt a helyszínen velem és mindenben számíthattam rá.

Talmácsi Gábor:- Maximálisan elégedett vagyok Ricsivel. Nagyszerűen versenyzett és egész hétvégén végig nagyon koncentrált volt. Remekül kapta el a rajtot, okosan zárta az íveket és amint nyílt előtte egy kis rés, máris elment az előtte haladók mellett. Sokat kell még tanulnia, de hiszem, hogy megvan benne minden, ami ahhoz kell, hogy nagy sikereket érjen el a motorsportban.

silverstone1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*