Érdi a felnőttek között is remek!

Érdi Mária 16 éves kora ellenére remekül helyt állt a Laser Radial hajóosztály spliti felnőtt Európa-bajnokságán, ahol annak ellenére az arany csoportba jutott, hogy az olimpiai osztályban rendezett viadal számára csupán a felkészülést szolgálta. A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő vitorlázónak ugyanis az idén az ifjúsági Európa-, illetve világbajnokság, valamint az augusztusi ifjúsági olimpia lesz a fő versenye.

De térjünk vissza a Laser Radial kontinensviadalhoz!

Az időjárás ezen a héten nem volt kegyes a vitorlázókhoz, és ez a selejtezők után sem változott – mindössze egyetlen futamot sikerült megtartani az arany csoportnak, amelyen Érdi Mári a 18. helyen végzett. Ez összetettben a 31. helyet jelentette számára, az európai versenyzők közül pedig a 26. legjobb lett.

„Mári ismét kimagasló teljesítményt nyújtott a felnőttek között is – nyilatkozta a korábbi olimpikon Eszes Tamás, Érdi Mária edzője. – Futameredményeiből látom, hogy a verseny időszakában kiegyensúlyozottan teljesített, mivel a selejtezők és a döntő során is a tizenötödik és huszonnegyedik hely között tartotta magát. Bízom benne, hogy a két hét múlva Dániában kezdődő ifjúsági Európa-bajnokságon újra dobogóra állhat!”