Emmy-díjra zsűrizett a TV2 vezérigazgatója

Simon Zsolt meghívást kapott Tel Avivba az International Emmy Awards valóságshow kategóriájának zsűrizésére. A TV2 vezérigazgatója emellett a Formagination izraeli műsorformátum versenyén is döntnöki szerepet kapott, valamint találkozott a nemzetközi tévés szakma vezetőivel.
Július 18-án Tel Avivban tartották az idei International Emmy Awards non-scripted reality kategóriájának zsűrizését, amelyre Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója is meghívást kapott. A szakember Magyarországról egyedüliként vett részt a nívós eseményen, ahol a legjobb, nem amerikai valóságshow-kat rangsorolta.
Simon Zsoltot emellett felkérték zsűrizni a Formagination elnevezésű izraeli műsorformátum versenyen is. Az esemény apropóján a TV2 vezérigazgatója tévécsatorna vezetőkkel, nemzetközi formátum fejlesztőkkel és gyártókkal beszélgetett a legújabb televíziós trendekről, műsorötletekről és azok fejlesztéséről, tévés sikerekről és tervekről.
A rendezvény szervezői a helyszínválasztással is demonstrálták, hogy az izraeliek az elmúlt években televízió-formátum nagyhatalommá váltak (pl. Az ének iskolája tehetséggondozó is izraeli formátum). A legfrissebb nemzetközi statisztikák szerint 2012-ben izraeli formátumból adtak el a legtöbbet a világon.  A televíziós produkciók Oscar-díjának is hívott Nemzetközi Emmy-díjat a New York-i központú Televíziós Művészetek Nemzetközi Akadémiája ítéli oda minden évben a legjobb, nem amerikai televíziós produkciónak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*