Elutasították az MSZP népszavazási kezdeményezésének soron kívüli tárgyalását

Elutasították az MSZP népszavazási kezdeményezésének soron kívüli tárgyalását –  folytatódhat a Földet a fideszeseknek! program

Lázár János, Mészáros Lőrinc, L. Simon László és a többi fideszes főember botrányos földvásárlásai kapcsán az MSZP egyértelművé teszi: egy kormányváltás esetén minden árverésen eladott állami föld árának fedezetét kivizsgálja, a csaló gazemberek pedig méltó büntetésre számíthatnak.
A csalást segítő törvényt aláíró Áder János mellett Kúria elnöke is cinkossá vált a történetben, mivel elutasította népszavazási kezdeményezésünk soron kívüli tárgyalását. Darák Péter nem tartja közügynek a nyilvánvaló fideszes földlopást, szerinte „Soron kívüli elbírálás kivételes esetben, nyomós személyi érdek vagy közérdek érintettsége esetén rendelhető el, a kérelemben foglaltak ennek megállapítására nem adnak alapot.”
A Fidesz főemberei, élükön Orbán Viktorral ismét bebizonyították, hogy az egész állami földbérbeadás csalás, és csupán a fideszes földéhség kielégítését szolgálja. A teljes állami szántóterület eladása a mérhetetlen fideszes kapzsiságot mutatja.
A fideszes főemberek és családtagjaik óriási területeket foglaltak. Mészáros Lőrinc jóval a törvényi méret felett licitált, nehogy véletlenül egy hektár földet is veszítsen, végül a törvényesen birtokolható 300 helyett 400 hektárra tette rá a kezét. Ezek után nem fogunk meglepődni, ha a földbirtoklás felső korlátját felemeli a fideszes országgyűlés, a 300 hektár feletti terület bejegyzését, ugyanis a földhivatali informatikai rendszer kizárja.
Mára az is világossá vált, hogy a vagyonosodási vizsgálatok korlátozása is csak azt a célt szolgálta, hogy a vagyonukkal elszámolni képtelen fideszes főemberek szabadon használhassák vagyonuk továbbgyarapítására a korábban összelopott pénzüket.
 -Írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese.