Előzetesben Simon Gábor, szivárognak az információk

Előzetes letartóztatásba került Simon Gábor. Így döntött a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészség indítványáról. Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják.

Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt kísérik rendőrök a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság 2014. március 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt kísérik rendőrök a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság 2014. március 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Előzőleg Simon Gábor tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Ügyvédje Nagy István azt mondta, hogy a közokirat-hamisítást védence kifejezetten provokációnak tartja és ezt az ügyészségi iratok sem támasztják alá. A Fidesz-KDNP felháborítónak tartja, hogy Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc “titkolóznak, ködösítenek” a Simon-ügyben. Kocsis Máté megismételte, hogy a kormánypártok magyarázatot követelnek az ügyben. Rubovszky György, a mentelmi bizottságának elnöke pedig megerősítette, hogy a testület március 24-i ülésére ismét meghívták Mesterházy Attilát. Azt várják tőle, hogy válaszoljon a Simon-ügyben feltett kérdésekre.

Az MSZP magyarázatot követel a Központi Nyomozó Főügyészségtől arra, hogyan kerülhettek ki információk a “kormánypárti sajtóhoz” Simon Gábor kihallgatásáról.     A szocialista párt az MTI-nek szerdán küldött közleményében azt írta: aggasztó, hogy kormánypárti politikusok és a “kormánypárti sajtó” folyamatosan naprakész információkkal van ellátva egy folyamatban lévő nyomozás állásáról.     Az MSZP reagált arra is, hogy Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldal vezetői titkolóznak, ködösítenek Simon Gábor ügyében.     A szocialista párt nem titkolózott, Simon Gábor rövid időn belül megvált minden közéleti tisztségétől és kilépett az MSZP-ből – írták, megjegyezve: a Fidesz soraiban viszont még mindig ott ül például Meggyes Tamás, aki ellen hűtlen kezelés miatt nyomoz az ügyészség.     Az MSZP mindenben segítette a hatóságok munkáját és ezután is ezt fogja tenni, Simon Gábor MSZP-hez benyújtott vagyonnyilatkozatát a párt csaknem egy hónapja a Központi Nyomozó Főügyészség rendelkezésére bocsátotta, a parlament mentelmi bizottsága azonban nem minősül hatóságnak és a már megismert vagyonnyilatkozatokon túl további adatok, illetve információk nincsenek a szocialista párt birtokában – közölték arra válaszul, hogy Rubovszky György, a testület KDNP-s elnöke a bizottság március 24-ei ülésére is meghívta Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy válaszoljon a Simon-ügyben feltett kérdésekre.     A Magyar Nemzet szerdán arról írt: információi szerint az MSZP volt elnökhelyettese azt vallotta, nem a sajátja volt az osztrák bankban tárolt több mint negyedmilliárd forint értékű valuta, hanem vagyonkezelésre került hozzá.     Az adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsított volt szocialista politikust szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerint a médiában a Simon-üggyel kapcsolatban megjelent hírek forrása nem az ügyészség.  A főügyészség az MTI megkeresésére tudatta, olyan hír, amely kizárólag az ügyészség birtokában van, nem jelent meg egyetlen helyen sem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*