Egy sivatagi tesztelés során életét vesztette Vadym Nesterchuk

Egy sivatagi tesztelés során életét vesztette Vadym Nesterchuk

 „A kiszáradás végzett az ukrán versenyzővel”

 2013-Hungarian Baja-Vadym Nesterchuk-tragédia3Mindenképpen rajthoz állt volna az augusztus 15. és 18-a között megrendezendő, jubileumi HunGarian Baja-n. Ám a Sors ezt már nem engedte meg a számára. Az első ukrán terep-rallys csapat megalapítóját és pilótáját, Vadym Nesterchukot a sivatag ragadta el. 42 éves volt.

 Döbbenetes hír rázta meg a terep-rally világát. Elhunyt Vadym Nesterchuk, az első ukrán csapat alapítója és pilótája. A 42 éves versenyző – aki részt vett idén a Dakaron is – az Egyesült Arab Emirátusokban tesztelt, hogy minél jobban felkészüljön az idei Silk Way Rally-ra. A hírek meglehetősen ellentmondóak, annyi bizonyos, hogy az ukrán versenyző halálának oka kiszáradás. A rendőrség még vizsgálja a tragédia körülményeit, a GPS koordináták alapján talált rá a mentőcsapat az akkor már eszméletlen sportemberre.

„Egyszerűen még nem tudom felfogni Vadym halálát. Sokszor indult a HunGarian Baja-n, és idén is jelezte már a részvételét. Éppen a 2013-as Silk Way Rally-ra készült az Egyesült Arab Emirátusban. Egyes hírek szerint balesetet szenvedett, míg más információk arról szólnak, hogy műszaki problémák adódtak az autójával, és Vadym segítségért indult. Az AFP jelentése szerint a Liwa oázisban találtak rá a holtestére, és a vizsgálatok alapján a negyven fokos hőségben a kiszáradás végzett az ukrán versenyzővel” – fogalmazott Garamvölgyi Zoltán, a HunGarian Baja főszervezője.

A teszt során más nem vesztette el az életét, az ukrán versenyzőt felesége és két gyermeke gyászolja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*