Egy ifjú hölgy az OXXO Energy legújabb autóversen​yzője

Keszthelyi Vivien most hétvégén – élete első versenyén – töltötte be 13. életévét, de máris maga mögé utasított tapasztalt versenyzőket, és ő lett a leggyorsabb a lányok között.
 
Keszthelyi Vivient mindig is vonzotta az autóversenyzés,már évek óta figyelemmel követi a Kamion Európa-bajnokságot, s volt szerencséje élőben is megnézni a két magyar pilóta, Kiss Norbert és Major Benedek egyik versenyhétvégéjét. Rögtön tanácsot is kért a versenyzőktől,vajon hogyan kezdhetné el ő is az autóversenyzést, hol próbálhatná ki magát először, s mivel mindkét pilóta versenyzett a Suzuki Kupában, így Vivit is Burkus Egonhoz – a Suzuki Kupa szervezőjéhez – irányították. Vivi még gokartban sem ült soha, nem hogy autó volánja mögött, így az alapoktól kezdte – pár hónappal ezelőtt. Hamar kiderült, hogy Vivinek van érzéke a vezetéshez, gyorsan tanult, így már a harmadik tesztjén egyedül körözött a versenypályán, s most hétvégén elindult első versenyén, a Ko-Mi Kupán, ahol ő lett a leggyorsabb női versenyző, de a fiúk között a junior kategóriában is az előkelő negyedik helyen végzett, megelőzve nála sokkal tapasztaltabb, már teljes évadot versenyző fiúkat is.
Az irány innentől egyértelmű, Vivi jövőre elindul a Suzuki Kupában, ahol természetesen az első év a tanulásról fog szólni számára, hiszen bele kell szoknia a versenyzés világába, s erre ez a sorozat a legalkalmasabb. Vivit már most is olyan pilóták segítik – csapattársai az OXXO Energynél -, mint Kiss Norbert, Major Benedek, mentora pedig Burkus Egon lesz, így mondhatni, hogy a hazai motorsport kiemelkedő alakjai állnak már a kezdetektől mellette. Vivi számára minden adott lesz tehát, hogy igazi versenyző váljon belőle, lelkesedése és győzni akarása már megvan hozzá, Egon szerint a tehetsége is:

– Vivi az első pillanattól hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a tanulásba, nagyon gyorsan eljutottunk a pedálok kezelésétől, a váltásoktól az első körökig a pályán – meséli Burkus Egon -, ő a legfiatalabb lány tanítványom, de a fiúk közül például Major Beni is 13 évesen kezdte. Vivi nagyon ügyes, gyorsan tanul, nagyon jók az alap képességei, hogy az autót kezelje. Mindezt bebizonyította élete első versenyén is – ami mindössze az ötödik alkalom volt, hogy autóban ült -, ahol a cél az volt, hogy teljesítse a hétvégét, de ahhoz, hogy a leggyorsabb legyen a lányok között, valamint a 7 juniorból negyedik legyen, már komoly tempóban kell autózni a pályán, s bár nagyon izgult Vivi, fantasztikusan teljesített. Még az elején vagyunk a tanulásnak, de óriás lépésekkel haladunk a versenyzés felé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*