Egész napos programokkal és különleges zenei csemegével vár a Közmédia napja

Egész napos programmal és exkluzív koncerttel várja a látogatókat a második alkalommal megrendezésre kerülő Közmédia napja szeptember 7-én, a Millenárison, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a televízió és rádióműsorok készítésébe, találkozhatnak a közmédia műsorvezetőivel és kipróbálhatják magukat a kamerák és mikrofonok előtt. A közmédia napjának záróeseményén, a Szimfonik Live3-on többek között fellép Kovács Kati, Lovasi András, Mező Misi és Radics Gigi is.

A reggel 9:30-kor kezdődő programsorozat házigazdája Novodomszky Éva és Gundel Takács Gábor lesznek: ők segítenek eligazodni a számtalan program között. Az öt helyszínen zajló események közt mindenki megtalálja a neki tetszőt. A kicsik és a nagyok egyaránt régi ismerősként köszönthetik Tévé Macit és Paprika Jancsit, akik egy interaktív kiállítás formájában megnyitják szobájuk ajtaját a közönség előtt. Bemutatjuk a televízió jelmeztárának kincseit: a különleges jelmezekben az egész család megörökítheti magát. Egész nap megtekinthető a fotókiállítás, melyen csaknem 200 kép kerül kiállításra az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának ’50-es, ’60-as, ’70-es évekbeli jellegzetes életképeiből, szabadon látogatható az archív filmek vetítése és a helyszínre kitelepített rádió- és televíziótörténeti kiállítás is. Számtalan gyerekprogram várja a fiatalabbakat: találkozhatnak többek közt Süsüvel, valamint kipróbálhatják magukat „Gyerekhíradósként”, amiről a felvételt DVD-n haza is vihetik.

Aki a műsorkészítés iránt érdeklődik, az is megtalálja a számítását, az Adásvezetés- és lebonyolítás standján megtudhatja, milyen eszközökkel és technikákkal készülnek a közmédia napi műsorai, sőt maguk is kipróbálhatják őket. A látogatók betekintést nyerhetnek az MTVA népszerű műsoraiba: a Család-barát magazin, FÁBRY, Fölszállott a páva, Magyarország, szeretlek! és a Ridikül mellett a helyszínen lesz a sport-, kulturális- és szórakoztató műsorok csaknem teljes repertoárja is, valamint a közmédia műsorvezetői is. Ne feledkezzünk meg a rádióról sem: a Bartók Rádió koncertekkel, a Petőfi és a Kossuth Rádió pedig egész napos élő műsorral készülnek, valamint a szabadtéri színpadon nem csak hallgathatjuk, hanem élőben meg is nézhetjük a Rádiókabarét.

Déltől zenés programok várják az énekelni vágyókat és a zenerajongókat: lesz karaoke, interaktív jazzkoncert és a nap megkoronázásaként a Szimfonik Liv3 koncert, melyen 30 magyar előadó rendhagyó feldolgozásában hallhatunk magyar és külföldi slágereket, elektronikus alapok és az MR Szimfonikusok, valamint a rádió kórusainak kíséretében. A Szimfonik Liv3-on fellép többek közt Fábián Juli, Dorogi Peti (Intim Torna Illegál), Fehér Balázs (Carbonfools) és Zorán is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*