Dalra fakasztotta Janicsák Vecát SpongyaBob

janicsak_veca_spongyabobbalSpongyaBob Kockanadrág a világ egyik legszeretetreméltóbb mesehőse. Bár nem rendelkezik szuperképességekkel, nagylelkűsége és javíthatatlan optimizmusa elég ahhoz, hogy rabul ejtse az emberek szívét. A kedves tengeri szivacs kiolthatatlan jókedve mindenkire egykettőre átragad, egyszerűen képtelenség nem szeretni. Ez alól Janicsák Veca sem kivétel, az énekesnő odavan a lyukacsos mesefiguráért, olyannyira, hogy ő énekelte fel a sorozat dalait.

Éjjel- nappal sugárzik belőle az energia, mindenkiben meglátja a jót és persze mindig kész egy kis bolondozásra: ő SpongyaBob, aki Bikinifenéken, egy ananász belsejében lakik, egy macskaként viselkedő házicsiga gazdája, napjai nagy részét pedig barátjával Patrikkal, a tengeri csillaggal tölti. A megkapó humor és a sárga szivacs jellegzetes kacagása védjegyévé vált a szériának, rajongók millióit állítva maga mellé. Hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, Janicsák Veca az elejétől kezdve követte a Nickelodeon sztárjának mindennapjait, sőt, kevesen tudják, hogy az énekesnő hangja is hallható a mese alatt: Veca ugyanis édesapjával, Janicsák Istvánnal együtt énekelte fel a sorozat népszerű dalait.

 

„Gimnazista voltam, amikor berobbant a nagy “kockanadrágláz”. Akik szinkronizáltak, énekeltek benne, természetesen egy picivel előbb láthatták, mint a nagyközönség. Édesapámé volt a főcímdal, én pedig egyéb zenés szerepeket kaptam.” – mesélte a fiatal énekesnő, aki azt is elárulta, hogy édesapjának, a Z’zi Labor énekes-dalszerzőjének nemcsak a vidám dalszövegeket köszönhetjük, de a szereplők neveinek magyar változatát is.

„Minden dalszöveget édesapám írt, az ő agyszüleményei ezek a magyar nevek is. Nekem a Tunyacsáp elnevezés a kedvencem, nagyon találó.”- mondja nevetve Veca, aki máig az egyik kedvenceként tartja számon a sorozatot. „Ha van rá lehetőségem, mindig megnézek egy-egy részt. Nagyon szerethető sorozat, ráadásul igazi csemege az efféle társadalomkritika. SpongyaBob nem csak egy mese. Ha jól figyel az ember, megláthatja önmagát és a 21.századi társadalmat egy tengeri szivacs naiv szemecskéin keresztül.” – foglalta össze Veca, hogy többek közt miért is érdemes megismerkedni a tengermélyi kalandokkal.

Az Emmy-díjas sorozat népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy SpongyaBob és barátai kilenc évad óta szórakoztatják 35 nyelven több mint 170 ország hűséges rajongóit. A kicsik (és nagyok) legnagyobb örömére a SpongyaBob november 11-től vadonatúj részekkel tér vissza a Nickelodeon csatornájára.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*