Csillaghercegnő- pályázati kiírás általános iskolák számára

csillagAz MTVA és a Cinema City közös pályázata minden magyarországi, valamint határon túli magyar általános iskolai osztály számára.

 

Feladat:

Különleges, régen elfeledett magyar karácsonyi-, vagy a karácsony ünnepéhez köthető szokás bemutatása, ismertetése a szokást bemutató illusztrációval. Bemutatásra kerülhet minden olyan, napjainkban a köztudatban fel nem lelhető, vagy csak alig ismert szokás, amely a karácsonyi ünnepre való előkészülethez, magához az ünnephez, vagy annak lezárásához köthető.

A pályázati anyag csak pontos forrás megjelöléssel érvényes, amely lehet élő személy (családtag, település elöljárója, helytörténeti kör tagja), de nem lehet korábban megjelent könyv, gyűjtemény antológia.

 

A pályázati anyag terjedelme: Minimum 2.000, maximum 4.500 karakter szóközzel együtt.

 

Illusztrációk, képek technikája, mérete: A kreatív alkotások bármilyen technikával készülhetnek, A/4-méretű rajz- vagy kartonpapírra.

Alaki követelmény: Kérjük a pályázati anyag hátoldalán feltüntetni az iskola nevét, címét, az osztályt, az osztály létszámát, a felkészítő tanár/tanárok nevét, telefonszámát és e-mail címét.

 

A beküldés módja: Postai úton az MTVA gyártóbázisa címére (1037 Budapest, Kunigunda útja 64.). A borítékra írják rá: „Csillaghercegnő”

Beküldési határidő: 2014. január 10.

 

A beérkezett anyagokat szakmai zsűri fogja elbírálni, amelynek tagjai a későbbiekben kerülnek megnevezésre.

 

A bírálat fő szempontjai:

•        a karácsonyi, vagy azzal kapcsolatos szokás leírásának a részletessége

•        a kutatómunka alapossága és ötletessége

•        az alkotások esztétikai, technikai színvonala – figyelembe véve az adott osztály életkorát

 

Eredményhirdetés:

Az eredményről a pályázókat 2014. február. 7-én e-mailben értesítjük, és kihirdetjük az MTVA és a Cinema City honlapján is.

 

Díjak:

A zsűri által legjobbnak ítélt pályázatokat beküldő osztályok iskolai könyvtáruk részére értékes DVD csomagot kapnak az MTVA-tól, és közösen megtekinthetik a Csillaghercegnő című filmet a hozzájuk legközelebb eső Cinema City moziban.

 

1. helyezett osztály díja: 20 ezer forint értékű DVD-csomag + csoportos belépő  a filmvetítésre

2. helyezett osztály díja: 10 ezer forint értékű CD-csomag + csoportos belépő  a filmvetítésre

3. helyezett osztály díja: MTVA székházlátogatás

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*