Bombaerős mezőny 200 méteren

Szombat délután a női K-4 500 méter előcsatározásait és a 200 méteres elő- és középfutamokat rendezték meg a Maty-éren. Mindkét női négyesünk kvalifikált a fináléra, míg a sprinttávon csak a férfi párosoknál nem lesz magyar egység a döntőben.

Dudás Miklós K1 200m

Dudás Miklós K1 200m

Két magyar versenyző, Tótka Sándor és Dudás Miklós is ott lesz a férfi K-1 200 méter vasárnapi döntőjében, miután mindkét sprinter középfutama második helyével kvalifikált a legjobbak közé. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az egész szegedi Világkupán ebben a számban jött össze a legrangosabb mezőny, amelyben fiataljaink egyelőre jól állják a sarat.

„Jól sikerült ez a nap, de a vasárnapi döntőben ennél még többet szeretnék kiadni magamból. Tavaly Londonban megtörtént az áttörés, a tél folyamán sokat erősödtem, így nagy vágyakkal vágok neki ennek az idénynek. Tótka Sanyival ellenfelek vagyunk a pályán, de ez a párharc lett a fejlődésünk kulcsa is a sprinttávon” – árulta el Dudás Miklós, aki reméli, vasárnap meglepik majd a nagy ellenfeleket.

Férfi kenusaink számára csak félig jött össze ez a bravúr: Horváth Gábor középfutama hatodik helyével a B-döntőben folytathatja, ám Lantos Ádám középfutama harmadik helyével ott lesz az A-döntőben a legjobbak között.

A nőknél Kozák Danutának az olimpiai címvédő új-zélandi Lisa Carringtonnal, a német Franziska Weberrel és az orosz Natalja Podolszkajával kellett megküzdenie a döntőért, és egy bizonytalanabb rajt után fél távnál még úgy tűnt, elúszik a versenyző álma. Aztán nagyon felpörgött a végére és megcsípte a továbbjutást jelentő harmadik helyet.

„A gyengébb rajt után egy kicsit meg voltam szeppenve, aztán megráztam magam és sikerült a döntőbe jutás. Nagyon boldog vagyok, mert ez nem volt egy egyszerű menet” – mondta Kozák Danuta, akihez Vad Ninetta is csatlakozott középfutama második helyével.

A párosoknál a Nagy Péter, Lantos Ádám, valamint a Horváth Gábor, Bozsik Attila kettős is előfutama harmadik helyével biztosította a helyét a döntőbe, és a női kajakosok közül Hagymási Rékának és Tóth Dzsenifernek sem kellett középfutamoznia a fináléért.

Férfi kajakpárosaink és a Szilvásy Nóra, Szabó Petra duó azonban futott még egy kört.

Az első középfutamban sem a Kadler Viktor, Hérics Dávid (4.), sem a Sík Márton, Beé István (6.) kettősnek nem jött össze az A-döntő, míg Szilvásyék futam másodikként bejutottak a legjobbak közé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*