BÓDIS RICSI SZERETNÉ OTT FOLYTATNI, AHOL IMOLÁBAN ABBAHAGYTA

600_1805_cA European Junior Cup sorozat ötödik megmérettetésére kerül sor a hétvégén. Bódis Ricsko csütörtökön érkezett meg a silverstone-i pályára, ahol egyből körbejárta a ringet, hiszen ezen az aszfaltcsíkon sem járt még korábban. Még mielőtt pénteken délután alkalma nyílt élesben is motoroznia a pályán, előzetesen jegyzetei többszöri áttanulmányozásával próbálta memorizálni a kanyarokat, a pálya vonalvezetését.

A pénteki szabadedzés során 11 kört teljesített és a 12. helyen végzett. Tegnap este megérkezett a helyszínre mentora, Talmácsi Gábor is, aki sérülése miatt mostanság még biztosan nem ülhet motorra, de a pálya széléről sok hasznos tanáccsal tud szolgálni a fiatal versenyzőnek és feltett szándéka, hogy mindenben segítse, támogassa mentoráltját. A szombati 30 perces időmérőn tovább gyorsultak az ifjoncok. Ricsi is 1,5 másodperccel teljesített jobb kört, mint tegnap, de mivel mindenki javított, így a 2:33:453 köridővel a 16. helyre kvalifikálta magát. A kategória 7 körös futama magyar idő szerint 15:35 órakor rajtol.

Bódis Richárd:-Mindkét edzésen nagyon kemény küzdelem folyt a pályán a minél jobb pozíciók megszerezése érdekében. Sikerült gyorsulnom, de a többiek is javítottak, így holnap a 16. helyről indulok majd. A motor beállításain még finomítanunk kell, mert nem az igazi, de azon vagyunk, hogy a versenyre összeálljon minden. Nagyon várom a holnapi futamot, ahol kell egy jó rajt és mindent megteszek, hogy sikerüljön ismét dobogóra állnom. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*