Bemutatkoznak a Süss fel nap! döntősei

Lezárult a Süss fel nap! program pályázati időszaka. A TV2 októberben indult kezdeményezésére több száz önkéntes jelentkezett, hogy bemutassa tevékenységét. A szakmai kuratórium kiválasztotta a tíz legjobb pályázatot, amelyeket a TV2 november 11-től bemutat műsoraiban. A következő három hétben a nézők megismerhetik az igazi hétköznapi hősöket, akik példaértékű tevékenységükkel önzetlenül segítenek hátrányos helyzetű gyermekeken.

Süss fel nap! címmel nagyszabású társadalmi felelősségvállalási programot indított a TV2. Az októberben indult kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a gyermeknélkülözés problémájára, és bemutassa, valamint támogassa a gyermekközösségek javát szolgáló, magánszemélyekhez köthető önkéntes kezdeményezéseket.
A Süss fel nap! programba pályázattal lehetett jelentkezni. A felhívásra több száz pályázat érkezett az ország minden részéről, különböző problémákat érintve, a mélyszegénységben élő gyermekek helyzetétől a fogyatékos, hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi integrációjáig. A beérkező pályázatok közül a program szakmai kuratóriuma 10 kezdeményezést választott ki, amelyeket a TV2 november 11-től bemutat műsoraiban. A nézők szívszorító történeteket, példaértékű civil kezdeményezéseket ismerhetnek meg, amelyek követendő példák lehetnek mindenki előtt.
A kiválasztott tíz pályázat egy-egy népszerű TV2-s műsorvezető közreműködésével kerül bemutatásra. A Süss fel nap! programban részt vesz Andor Éva, Azurák Csaba, Demcsák Zsuzsa, Gombos Edina, Joshi Bharat, Németh Lajos, Pachmann Péter, Tatár Csilla, Váczi Gergő és Várkonyi Andrea. A képernyősök bemutatják, felkarolják az egyes ügyeket, és korteskednek a hétköznapi hősök mellett. A TV2 Facebook oldalán a nézők szavazással fejezhetik ki szimpátiájukat egy adott kezdeményezés mellett. A bemutatás után a program kuratóriuma rangsorol, amely a nézői szimpátiaszavazáson kialakított sorrenddel kerül összesítésre. Az első három helyezett 1 millió forintos anyagi támogatásban részesül, a legtöbb szavazatot elérő pályázó egy évig a program nagykövete lesz. Az anyagi támogatások mellett számos különdíjat, többek között a Libri által felajánlott díjat és a TV2 dolgozóinak különdíját is kiosztják.
A Süss fel nap! program kuratóriumának tagjai:
• Dr. Ferge Zsuzsa Széchenyi-díjas magyar szociológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja • Dr. Gyarmati Andrea világcsúcstartó, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok úszó, gyermekgyógyász, író • Halász Judit Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja • L. Ritók Nóra grafikusművész, az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási intézmény igazgatója • Lackfi János József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, tanár • Simon Zsolt vezérigazgató, TV2 • Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, író

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*