Bemutatjuk az Illaberek gyerekszer​eplőit

A modern kori kivándorlás jelenségét feldolgozó előadás 8 éves kisfiú szerepére nyílt felhívással keresett jelentkezőket a Katona József Színház. Az október végi válogatáson két fiút választottak ki.

 Varga Zétény, Varga-Nagy Márton Csaba

A castingon az első szereposztásra Varga Zétényt, az ő beugrójának pedig Varga-Nagy Márton Csabát választották ki az előadás alkotói.

 

Zétény szereti a verseket, színdarabokat, nem jön zavarba, ha szerepelni kell, versmondó versenyeken is részt vesz. A kérdésre, hogy hová utazna a legszívesebben és mit vinne magával az útra, Zétény így válaszolt: körbeutaznám a földet, és magammal vinném a családomat meg a barátaimat, meg az eszemet. Persze vinném a határozóimat is – madár- és egyéb állathatározók.

 

Varga-Nagy Márton Csaba színházi színészi tapasztalattal rendelkezik, a Móricz Zsigmond Színház előadásaiban szerepel, jelenleg többek közt az Anna Kareninában. Ha felnő paleontológus szeretne lenni. Legszívesebben Angliába utazna.

 

Az Illaberek bemutatóját november 29-én tartják a Katonában. Az előadás a mai magyar társadalom egyik fontos jelenségét, a kivándorlást mutatja meg. Jól ismert karakterekkel találkozhatunk, olyan élethelyzetben levő emberekkel, akiknek problémái különböznek, a választott megoldásuk azonban ugyanaz: otthonuk elhagyása, életük újrakezdése egy másik országban.

Rendező: Máté Gábor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*