Az MSZP támogatja a Budapest Pride Fesztivált

Az MSZP leszögezi, támogatják a Budapest Pride Fesztivált és részt vesznek a mai felvonuláson.

mszp_fekvoAz eseménnyel kapcsolatos közleményükben elmondják “Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha állampolgárai szabadon, félelmek nélkül élhetnek benne.

Támogatjuk a Budapest Pride Fesztivált és részt veszünk a mai felvonuláson. Hisszük, hogy egy nyitott és befogadó társadalom alapja az egymásért való bátor kiállás.

A Budapest Pride Fesztivál nem „csak” egy felvonulás, hanem az LMBTQ-közösség legjelentősebb magyarországi eseménye. Olyan kulturális rendezvénysorozat, amely színvonalas produkciók sorával hívja fel figyelmet mindazokra, akiknek a jogai ma Magyarországon csorbát szenvednek.

A fesztivál jó lehetőség arra, hogy mindannyian megértsük: sokszínű társadalomban élünk, amelyben egymás megismerésével és megértésével tudjuk csak azokat a sztereotípiákat és előítéleteket csökkenteni, amelyek áthatják a mindennapjainkat.

Az LMBTQ társadalom tagjainak is joguk van az önkifejezéshez, joguk van kiállni magukért. Ők azonban ma sem csupán önmagukért vonulnak fel, hanem mindazokért, akik valamely megbélyegzett kisebbséghez tartoznak.

Mi olyan Magyarországot akarunk, ahol mindenki nyíltan vállalhatja identitását és bátran kiállhat önmagáért. Ahol mindenki önmaga lehet. Ahol senkinek sem kell hazugságban leélnie az életét. Mi egy ilyen Magyarországban hiszünk, egy ilyen országért dolgozunk.” – áll az MSZP közleményében.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*