Az igazi rallyszeretet

Élménydús beszámolóval tért haza Olaszországból Merencsics Árpád és navigátora, Varga Sándor. A Maricsek Racing Team duója az elmúlt hétvégén a 11. Rally Legenden vett részt, ahol nem csak emlékekkel, de egy kategória 2. hellyel is gazdagodtak. Viszontagságos út vezetett le San Marinoig, de a fiúk elmondása szerint minden percért megérte! Ott ugyanis megtapasztalhatták, mi is az igazi rallyszeretet…

Merencsics Árpád: Eltelt már néhány nap azóta, hogy hazatértünk Olaszországból, de még mindig nagyon nehezen találom a szavakat. Olyan élményben volt részünk a 11. Rally Legenden, amit elmondani, leírni nem lehet, csak átélni.

Úgy bántak velünk, mint az igazi legendákkal. Vörös szőnyegen gurultunk le a rajtdobogóról, ahol rengeteg ember volt kíváncsi a mezőnyre, és a fantasztikus hangulat is biztosítva volt. Szívmelengető látvány volt, mikor honfitársaink magyar zászlókkal köszöntöttek minket a szervizparkban, gyűjtőben, a szakaszok mentén.

A futam rajtoltatása után azonban rögtön utolért minket a balszerencse. Már első gyorsasági szakasz felénél félre kellett állnunk, ugyanis eltörött a Suzuki balos féltengelye. Az első napon számunkra véget értek a küzdelmek, de másnap folytathattuk a menetelést. A szervezők rugalmasságának köszönhetően éltünk a szuperrally adta lehetőségekkel, megjavítottuk a kocsit, és másnap újra csatasorba jelentkeztünk. A második versenynapon egy balesetező BMW miatt kiszedték az első szakaszt a programból – de ezen kívül minden problémamentesen, gördülékenyen zajlott a rendezvényen. A technika ördöge ezúttal minket is elkerült, minden tökéletesen működött a gépben. Külön érdekessége volt a futamnak, hogy nem voltak külön kijelölve szervizidők, azokat magunknak kellett beépítenünk az etapokba. Kreativitást igényelt ez a dolog, s habár új feladat volt ez számunkra, úgy érzem, jól oldottuk meg, sehonnan sem késtünk ki.

Jókat csatáztunk a szlovén, Pakj-Cevc versenyzőpárossal, s ha nincs a szuperrally miatt kapott büntetésünk, akkor meg is nyerhettük volna a kategóriánkat. Csalódottak azonban egyáltalán nem vagyunk! Fantasztikus versenyhétvégénk volt, nagyon jól éreztük magunkat az autón belül és kívül egyaránt. A legfontosabb pedig, hogy teljesítettük azt, amiért idejöttünk: átgurultunk a céldobogón. San Marinoban megmutatkozott az igazi rallyszeretet, amiben remélem, hogy lesz még részem a jövőben is!

 

 

 

Varga Sándor: Amikor sorra jöttek a problémák az utazás során, eljutottam arra a pontra, hogy már nem megrémültem, hanem csak nevettem az egészen. A viszontagságos út annyira „felhergelt”, hogy azt mondtam, hogy csak azért is végig fogjuk ezt csinálni, hozzon bármit is elénk a sors. Elmondhatatlan érzés fogott el, mikor végre a verseny helyszínére értünk, és kitárult előttünk a Rally Legend képzeletbeli ajtaja, amire olyan régóta vágytunk…

Igazi verseny volt a javából! Olyan, ami miatt gyermekkoromban megszerettem az autósportot. Szinte tapintani lehetett a rally iránti szeretetet, amiért nem csak a nézők, de a rendezők is tettek a kifogástalan szervezői munkájukkal. Dinamikus, pörgős futam volt, egy perc csúszás nélkül. Rugalmasak és segítőkészek voltak, maximálisan kiszolgálták a rendezvényen résztvevőket.

Az időeredményeink nagyon bíztatóak voltak, és hihetetlenül boldog vagyok a kategóriában elért második helyezésünk miatt. Ám nem az eredmény az, ami igazán számított ezen az olasz versenyhétvégén! Ha utolsóként gurulunk át a célvonalon, akkor is sírva fakadtam volna a céldobogón, hiszen teljesítettük a magunk elé kitűzött feladatot: abszolváltuk a 11. Rally Legendet.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Villa Székely Tréningház, Merencsics Autó Kft., Komplex, HumanoIT, Nyilas GSM, Geck Bt., Meiszterics Autósiskola, Agrivál Kft., Maricsek Racing Team

Sajtófőnök: Horváth Juditwww.maricsekteam.hu; Tel.: 30/533-9099; E-mail: sajto@maricsekteam.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*