Az idei versenyeken aratott egyre nagyobb sikerei egészen Ázsiáig repítik a magyar triálos világklasszist

Hegedűs László: „Életem kalandja lesz a kínai televíziós élő show”

Sok olyan sportág van, amelyben a magyar versenyzők a világ legjobbjai közé tartoznak. Hegedűs László, vagy, ahogy a kerékpáros világ ismeri, Hege az igazi közönségkedvenc szakág, a triál egyik világklasszisa. Jelenleg a legjobb tízben – hatodik – található a 125 nevet tartalmazó világranglistán. A 23 éves ceglédi fiatalember idén egyre nagyobb sikereket ér el a hazai és nemzetközi versenyeken, és a híre Ázsiáig is eljutott. A kínai állami televízió ugyanis egy élő show-ra hívta meg Hegét, aki a helyszínen több ezer, míg a képernyő előtt, majd százmillió nézőnek bizonyíthatja klasszisát.

Sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik egy nyereg nélküli kerékpárral bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár megépített pályákon. A szerte a világban egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki idén egyre jobb formában van, hiszen az eddigi két Világkupa futamon a 13. és az 5. helyet szerezte meg, nyert már három versenyt – két hazait és egy német bajnokit –, míg a szlovákiai Európa Kupán, valamint a svájci Európa-bajnokságon is a hatodik lett. Hege egyre népszerűbb határainkon kívül, tehetségének és eredményeinek híre már Ázsiáig jutott, ugyanis a kínai állami televízió egy nem mindennapi szereplésre hívta meg a 23 éves ceglédi sportolót. Nem titok, az egyre eredményesebb magyar világklasszis továbbra is főtámogatók nélkül éri el kiváló eredményeit, holott például ez a kínai szereplés is remek lehetőség lenne a megjelenésre az ázsiai országban érdekelt cégek részére.

„Egészen fantasztikus, még igazából el sem merem hinni, hogy július 14-én repülőre szállok, és meg sem állok Kínáig. A világ legnépesebb országának állami televíziója vendégeként egy show-ban mutathatom be a tudásomat, egy négyfős, bemutató jellegű versenyen, amelyet élőben közvetít a televízió. Már láttam a pálya terveit, garantáltan izgalmas lesz mind a négyünk számára, hiszen amelyikünk ront, és leesik az akadályokról, az a vízben találja magát, és csak mentőcsónak segítségével érheti el a partot. A kínai, a japán és a kanadai triálos mellett a szervezők választása rám esett Európából, ami nagyon megtisztelő a számomra. Ráadásul a biketrial.hu jóvoltából egy vadonatúj bringával utazom ki, így dupla premier előtt állok. Őszintén remélem, hogy a vélhetően minimum százmilliós nézettségű műsorban méltóképpen képviselem majd Magyarországot” – fogalmazott Hegedűs László, akinek a következő Világkupa versenye július végén Franciaországban lesz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*