Akasztják a mesterszakácsot

Október 5-én kerül megrendezésre a ‘Kemencemánia – Akasztják a mesterszakácsot’ elnevezésű program. Ez az első alkalom, amikor hazánk kiváló mesterszakácsai közül a legbátrabbak vállalják a megmérettetést a világ legőszintébb és legkritikusabb zsűrije előtt. A zsűri tagjai ugyanis kivétel nélkül 3 és 10 év közötti gyerekek, akik várhatóan nem fogják titkolni véleményüket a versenyzők előtt.

Helyszín: Sashalmi Piac – Budapest XVI. kerület Sashalmi tér 1.

Időpont: 2013. október 5., délután 4 óra (zsűrinek érkezés 15.30-ra)

A gyerekek jó ételkritikusok, egyáltalán nem mindegy, mi kerül a tányérjukra, akár a menzáról, akár egy több évtizedes szakmai múlttal rendelkező mesterszakácsról van szó – mondta Kakuk Szabolcs, az esemény ötletgazdája és szervezője. Külön érdekesség, hogy a zsűriben helyet foglal a Vakok Iskolájának 10 látássérült gyereke is, akik ítéletükkor kizárólag az étel ízére, illatára és állagára fognak koncentrálni.

A szervező fontosnak tartja, hogy a versenyen keresztül felhívják a figyelmet: az egészséges ételek, a megfelelő táplálás minden gyermeknek jár, akár egészséges, akár látássérült, akár más, bármilyen szempontból hátrányos helyzetben él.

A versenyzők folyamatosan regisztrálhatnak a szervezőknél. Vállalja a megmérettetést  a  mesterszakács Hargitai György, aki a Príma Konyha magazin főszerkesztője is egyben, valamint több szakácskönyv szerzője.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*