A sajtó fekete napja: a kormány eltaposta a nép szabadságát

Az MSZP tüntetést hirdet 2016. október 8-án, szombaton 18 órára a Népszabadság szerkesztősége elé.

A Népszabadság Magyarország legfontosabb közéleti lapjainak egyike volt, egészen a mai napig, amikor hirtelen felfüggesztették a működését, alig pár nappal azt követően, hogy az újság feltárta Rogán Antal helikopter-botrányának részleteit. Sem demokráciában, sem normális üzleti életben nem bevett eljárás, hogy egy évtizedekig meghatározó lapot a munkatársak értesítése nélkül egyik pillanatról a másikra sötétítsenek el és tegyenek elérhetetlenné. Ez etikai és üzleti szempontból is indokolhatatlan, jogállamban ilyen nem történik.

Az MSZP szolidaritását fejezi ki a lap munkatársaival – Orbán Viktor a Fidesz kicsinyes, de minden korábbinál agresszívebb politikai bosszújának áldozatai ők. Október nyolcadika a magyar sajtószabadság fekete napja. Egyúttal jelzés minden újságírónak, a médiában dolgozóknak, hogy senki nincsen biztonságban; ezért kell összetartanunk és szolidárisnak lennünk egymással, az elnyomó hatalommal szemben. A kormány és a vele összefonódott, maffiaszerűen működő üzleti kör ugyanis ma már a politikai célú médiaszabályozás és puha ellenőrzés helyett az ellenzéki lapok ellehetetlenítésén és bezárásán dolgozik.

Az MSZP ezért október 8-án, szombaton 18 órára szolidaritási tüntetést hirdet a Corvin-sétányra, a Népszabadság szerkesztősége elé. Várunk mindenkit, akinek fontos a demokrácia, a sajtószabadság és az, hogy a kormány ne tiporhassa lábbal a jogainkat. (https://www.facebook.com/events/1135403863218902/)