A Jobbik azt mondja, politikai háború helyett érdemi kormányzásra lenne szükség

A Jobbik elnöke szerint a kormányfő ahelyett, hogy érdemi kormányzásra térne át, csúcsra járatja a politikai háborút.

Vona Gábor pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta Orbán Viktor évértékelőjére reagálva, hogy annak legfontosabb újdonsága a harcba szólító hangnem volt, ami a Fideszen belüli baj bizonyítéka. A beszéd végére utalva azt mondta: Magyarország ősz óta lényegében felébredt, így inkább úgy fogalmazna: “jó reggelt, Orbán Viktor, jó éjszakát, Fidesz!”.
Az ellenzéki pártvezető szerint Magyarországnak higgadt, érdemi és konstruktív vitákra volna szüksége és nem politikai hidegháborúra, “nyers és erőszakos kampányolásra, a közszolgálati médiában nem egyszer tapasztalható üres sikerpropagandára”.
Vona Gábor az évértékelőt nem a miniszterelnök, hanem a  Fidesz elnökének elbizonytalanodott, feszült belső pártegyeztetésének minősítette és azt is megjegyezte: nem véletlen, hogy valódi kérdésekről – oktatásról, egészségügyről, elvándorlásról, szabadkereskedelmi egyezményről – nem volt szó.
A korrupció kérdésköréről pedig azt mondta: évek óta tart a vita a Fidesz és az MSZP között, hogy ki a korruptabb, szerinte viszont “egyik kutya, másik eb”.
A Jobbik elnöke kifogásolta, hogy Orbán Viktor “mézesmadzagot húzott el” a középosztály előtt, akiket szerinte ő maga taszított kilátástalannak tűnőbe. Ezt ahhoz hasonlította, mint amikor egy zsebtolvaj néhány óra elteltével limonádéra hívja korábbi áldozatát. Kitért arra is: a középosztályt nem politikai lojalitás alapján, érdekelvűen kell építeni, hanem alulról, az érdemek alapján. Ez jelentheti a polgári Magyarországot – jelentette ki.
Vona Gábor szólt arról is, hogy a politikai világ és az emberek elszakadtak egymástól, s a változás érdekében hirdette meg pártja az önkéntesség évét és országos aláírásgyűjtését.

Forrás:MTI