A harmadik

Példát statuálnak, jogi útra viszik a botrányos szépség ügyét Hajdúék. Kocsis Korina viselkedése az általa aláírt szerződés megszegése, a szerződéstől függetlenül jogszabálysértő magatartás, erkölcsileg sem támogatandó -mondta el Berényi András ügyvéd tegnap délelőtt a Platz-ban tartott sajtótájékoztatón.

A szerződés szerint a zsűri döntésével szemben nincs jogorvoslati lehetőség, a versenyző szerződésben vállalja, hogy a zsűri szabadon és indoklás nélkül hozza meg döntését. A versenyző semmilyen formában nem tehet negatív nyilatkozatot sem a versenyre, sem a szervezőre, sem a TV2-re vonatkozólag. Nem keltheti sem a TV2, sem a szerzők rossz hírét. Amennyiben a szervezők utasításait nem tartja be vagy sértő magatartást tanúsít, úgy kizárható a versenyből és kártérítéssel tartozik. Csak a szervezők írásos engedélyével tehet bármilyen nyilatkozatot.

Kocsis Korina, aki Miss Earth Hungary címet már 2009-ben elnyerte,nem akart harmadik lenni. A versenyt követően közösségi oldalára a következő sorokat posztolta ki: „ legfőbb célom ezzel a lemondással az volt, hogy ne fosszam meg egy általam már átélt nagyszerű élménytől azt a szépségkirálynő-jelölt versenytársamat, aki a zsűri pontszámai alapján utánam következve, a negyedik helyet szerezte meg. Gratulálok a győzteseknek! Kocsis Korinna”

Kérdéses a tízedik helyezet Vígh Diána helyzete is, akinek a szülei úgy látták, hogy nem pontozott a zsűri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*