A DK nemkívánatosnak tekinti a Hír TV-t a rendezvényein

 A Demokratikus Koalíció szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, Gyurcsány Ferenc február 24-ei, érdi fórumán a Hír TV stábja sokadszor nem tartotta be a számukra is eljuttatott meghívóban közölt szabályokat. Nem tartotta tiszteletben az adott rendezvény kereteit, miszerint csak a DK elnökének beszéde sajtónyilvános.

A fideszes sajtótermék stábja minősíthetetlen hangnemben, emberi méltóságában megalázó kifejezéseket használt a párt kommunikációs igazgatójára, aki csupán figyelmeztette őket a szabályok betartására, és sértegette a DK egyik politikusát, aki ugyanerre kérte őket. Az inzultusnak szem- és fültanúi vannak.

Tekintettel arra, hogy a Hír TV-ben amúgy is az a gyakorlat, hogy a DK megszólalóinak mondatait eredeti értelmüktől megfosztva vagdossák meg, nincs értelme tovább folytatni velük az áldatlan küzdelmet. Bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor segédcsapata képtelen a tisztességes, provokációmentes tudósításra, és most már odáig vetemedtek, hogy személyükben is sértegetik a Demokratikus Koalíció munkatársait.

Megértjük, ha a Fideszen eluralkodik az aggódás a választások közeledtével, de ehhez a DK nem kíván asszisztálni.

Ezért a Demokratikus Koalíció a mai naptól nemkívánatosnak minősíti a Hír TV stábját. Rendezvényeinkre nem engedjük be őket, nekik interjúkat nem adunk. Kérjük ennek tudomásul  vételét. A DK, mint a rendszer ellenzéke, nem asszisztálhat tudatos és aljas indokból elkövetett hírhamisításokhoz, nem adjuk még látszatát sem annak, hogy szereplésünkkel legitimáljuk az orbáni orgánumok “hírszolgáltatásait.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*