6:3

Az évszázad mérkőzésére emlékezik a közmédia

 

Jövő hét hétfőn lesz 60 éve, hogy az Aranycsapat 6:3-ra legyőzte a hazai pályán addig vereten Angliát, ezzel örökre és kikerülhetetlenül beírva magát a futballtörténelembe. A kerek évfordulón a Kossuth Rádió és a Duna nemcsak a teljes mérkőzést tűzi műsorára, hanem háttérbeszélgetésekkel feleleveníti a kort, amikor az egész világ a Mágikus Magyarokról beszélt.

 

1953. november 25-én az évszázad mérkőzésén a magyar labdarúgó válogatott 6:3-ra legyőzte a kilencven éve veretlen Angliát a londoni Wembley Stadionban. Jövő hét hétfőn 60. évfordulóját ünnepeljük a legendás Aranycsapat legemlékezetesebb győzelmének.

 

Az akkori kezdő tizenegyből – Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Lóránt Gyula, Lantos Mihály, Bozsik József, Zakariás József, Budai II László, Kocsis Sándor, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc, Czibor Zoltán – már csak ketten élnek: a kapus Grosics Gyula és a jobbhátvéd Buzánszky Jenő.

 

A Kossuth Rádió hétfő délutáni műsorait a legendás mérkőzés köré szervezi: 14.05 órakor az Arcvonások rendhagyó módon nem egy életpályát, hanem a teljes Aranycsapat portréját rajzolja meg Grosics Gyula és Buzánszky Jenő segítségével.  Ezt követően 15.10 órától a 6:3-as mérkőzés teljes egészében meghallgatható, a szünetben és közvetítés alatt pedig interjúkkal, riportokkal emlékezik a közrádió a legendás korra.

 

A Duna a Sportaréna extra c. műsorban, hétfőn 21.35 órától vetíti le Szepesi György kommentálásával a találkozóról készült BBC-filmet. A stúdióban az akkori kommentátor Szepesi György mellett Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, az Aranycsapat tagjai,  Kű Lajos olimpiai ezüstérmes labdarúgó, valamint Szöllősi György a Puskás Ferenc Akadémia kommunikációs igazgatója  lesznek a megszólalók.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*