Werk Akadémia_Hiánypótló művészeti menedzser képzések februártól

A Werk Akadémia friss, lendületes, a piaci igényeket maximálisan szem előtt tartó művészeti képzésekkel indítja az idei évet. A hazai oktatási palettán hiánypótló Képzőművészeti, Zenei és Színházi menedzser programok már több éve a szakmai utánpótlást tűzik zászlajukra. A Werk Akadémia a magyar szellemi, kulturális élet jelentős képviselőinek társaságában Nyílt napot tart 2015. január 29-én 18 órától a Salétrom utca 4-ben.

A Zenei menedzser szak immáron harmadik éve vizsgálja a hazai piac legújabb tendenciáit,  különös tekintettel a tehetségkutató műsorokra, a technikai fejlődésre, a szakma legújabb szereplőire, s minden olyan tényezőre, ami a zene világában itt és most jelen van. A kurzus áttekinti a komoly és könnyűzenei stílusirányzatokat a klasszikustól a rock-on át a manapság igen népszerű világ-és elektronikus zenékig. Foglalkozik továbbá a nemzetközi giga koncertek szervezési folyamataival, átfogó betekintést nyújt a megvalósítás részleteibe, technikai és general rider-ek elemzésével. A szakirány művészeti vezetője Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere. Néhány név az előadók közül: Bodnár Réka, Újfalusi Gábor, Bérczes Ádám, Bóna Márk, Bodrogi András, Hímer Bertalan, Peremenczky Krisztina, Héra Dániel, Kovács Ákos Dadan.

A Színházi menedzsereket képző program kifejezetten a kőszínházak és társulatok menedzsmenti hátterével foglalkozik. Kiemelt témái a marketing, kommunikáció, pénzügyi ismeretek, szponzorációs folyamatok és értékesítés. A témagazdák a mai színházi élet emblematikus alakjai és irányítói, többek között: Orlai Tibor (Orlai Produkciós Iroda), Kulcsár Viktória (FÜGE), Oláh Zsolt és Balázs Zoltán (Maladype Társulat), Juhász Dóra (Frenák Pál Társulat), Mattyasovsky Zsolnay Bálint, Meczner Vera (Gradius Artist), Gricz István (Katona József Színház), Gáspár Máté (SZFE) és Szabó György (Trafó).

A már sikeresen futó Képzőművészeti menedzser célja, hogy a hallgatók megismerjék a kortárs képzőművészeti élet mozgástereit, képesek legyenek a 21. században szükséges eszközök használatával pozícionálni galériákat, projekteket és eseményeket. A képzés bemutatja a piac és a gyűjtő kapcsolatát, a műkereskedelem szervezeti és gazdasági rendszerét, a kereskedelem elemi technikáit, értékesítési formáit és marketing-kommunikációs stratégiáját. A képzés alapvető kommunikációs és prezentációs ismereteket, vállalkozási és szerzői jogi ismereteket ad.A szak főbb oktatói: Hegedűs Orsolya (acb Galéria) Révész Emese (MKE), Ledényi Attila (Art Market Budapest), Kovács Krisztina (Várfok Galéria), Legeza Dénes (SZTNH), Bencsik Barnabás, Trembeczky Péter.

A felnőttképzésben részt vevő hallgatók nem az iskolapadból néznek rá ezekre a területekre, a képzés többnyire szakmai helyszíneken zajlik. A vizsga is gyakorlati: könnyűzenei koncertet, színházi estet és kiállítást kell szervezniük.