Volkswagen-találkozó lesz a Hungaroringen

Volkswagen-találkozót tartanak a jövő héten szombaton a mogyoródi Hungaroringen, ahová immár negyedik alkalommal várják a márka tisztelőt.  

    Az idén már tíz típus tart összejövetelt, pedig a kiállítók közé eredetileg csak az autógyártás egészére nagy hatást gyakorló több mint 40 éves modell, a Golf tulajdonosait várták. A szokásoknak megfelelően a központi Paddock részen ezúttal is felsorakoznak a Golf hét generációjának legszebb hazai darabjai, de elkülönítve helyet kap a többi típus is.
Az oldtimer modellek mellett számtalan egyedi autó is érkezik a mogyoródi versenypályára, itt mutatkozik be a vadonatúj Touran, Transporter és Caddy. Gyári különlegességek is megtekinthetők: a Golf R400 és a T1-es generáció Westfalia kempingautója.
A programok között ki lehet próbálni a vezetéstechnikai pályát, valamint a hegyi vezetéssel ismerkedni a Hungaroring területén található 30 hektáros erdőben. A Volkswagen Driving Experience gyári csapat bemutatót tart a versenypálya célegyenesében.
Az idei rendezvényen először a Das WeltAuto a Használtautó.hu-val együttműködésben “használtautós börzét” szervez a helyszínen, ahol kizárólag magánszemélyek árulhatják saját tulajdonukban lévő autóikat.
Az esemény fődíja ezúttal is egy Golf lesz: a százforintos tombolán egy 1999-es 1.6 Trendline Golf Cabriolet-t lehet megnyerni.
Tavaly közel tizenkétezer látogató és ezernél több kiállított autó érkezett a helyszínre, az idén ennél is nagyobb létszámot várnak a szervezők.

Forrás:MTI