Visszaszámlálás az új Golfhoz: Golf 7 – könnyű szerkezet, széles motor- és hajtáslánc választék

Az eddig gyártott több mint 35 millió Golf közül körülbelül hat millió a Golf 7 sorozatból, a legújabb generációból került ki. A hetedik Golf története hivatalosan a 2012. szeptember 4-i berlini bemutatóval kezdődött, és egy nappal később megkezdődött az új Golf 7 előértékesítése az első országokban. Csakúgy mint elődei esetében – a Golf első hat generációjából együttesen 29,3 millió darabot értékesítettek – a világ legnagyobb darabszámban eladott autójává vált.

Golf VII: 2012 - 2019

A fejlesztésnél nagy hangsúlyt helyeztek a széndioxid kibocsátás csökkentésére. Ezt szem előtt tartva az volt a terv, hogy miközben az új Golf össztömegét csökkenteni kell, az ütközési biztonságát ugyanolyan magas szinten kell tartani, vagy ami még jobbá kell tenni. Végül éppen ez történt: a Volkswagen 100 kg-mal csökkentette a Golf 7 tömegét, és ebben a folyamatban megfordította a súly spirált, és eközben a biztonság is a csúcson maradt.

Motorváltozattól függően akár 23 százalékkal is sikerült csökkenteni a fogyasztást az elődmodellhez képest. Ráadásul a kínálatba bekerült asszisztens rendszerek – mint az előző modelleknél is – kiemelkedően sikeresek lettek: a másodlagos ütközésvédelem és a Front Assist környezet-figyelő rendszer, beleértve a városi vészfék funkciót, csak példák az autóban bemutatkozott új technológiák közül. A formaterv letisztultabb és pontosabb lett, mint valaha. Klaus Bischoff, a Volkswagen fő tervezője a dizájnnal kapcsolatban megjegyezte: „A stílus logikus, szilárd, termékorientált, tiszta és pontos. Ez tükrözi a márka tervezési DNS-ét mint a forma tiszta értékrendszerét.”

 

A Volkswagen ezután gyorsan egymásutánban mutatta be a termékcsalád további változatait, és csupán 2013-ban négy új változatot vezetett be: Golf GTI, Golf GTD, Golf R és a Golf Variant. A termékcsalád elektrifikációja következett 2014-ben a Golf GTE és az e-Golf megjelenésével. 2019 sportos eseménye a Golf GTI TCR 213 kW / 290 LE-vel, a 257 kW / 350 LE Golf GTI alapján, a TCR verseny sorozatban való debütálása volt. A Golf 7 sokszínűsége, technológiája és külső megjelenése valóban sikert hozott: manapság ez lett a termékcsalád három legkelendőbb generációjának egyike.

 

 

 

Golf 7 éves adatok

 

2012       Világpremier májusban Berlinben

A Golf 7 első példányának leszállítása novemberben

 

2013      A Golf 4MOTION változatok bemutatása

A Golf GTI debütálása

A Golf GTD bemutatása

A Golf Variant bemutatása

A Golf R debütálása (világpremier szeptemberben, Frankfurtban, az IAA-n)

 

2014      Az e-Golf bemutatója

A Golf GTE debütálása (világpremier márciusban, Genfben)

A Volkswagen márciusban ünnepli a Golf 40 éves évfordulóját Wolfsburgban

A Golf SV debütálása

A Golf R Variant bemutatása

 

2015      A Golf GTI Clubsport bemutatása

A Golf GTD Variant debütálása (a világpremier márciusban, Genfben)

Januárban a Las Vegas-i CES-en debütáltak a Golf R Touch és a Connect Golf

koncepcióautók

 

2016      A Volkswagen júniusban a Nürburgringben ünnepli a „Golf GTI 40 évét”

A Golf GTI Clubsport S debütálása

 

2017      A termékcsalád frissítése

A megújult Golf Sportsvan

 

2018       A GTI TCR Concept világpremierje májusban a Wörthersee-i találkozón (Ausztria)

 

2019      A Golf GTI TCR bemutatása