VIRÁGÖRÖKSÉG

“Virágörökség” a mottója az 50. Debreceni Virágkarneválnak, amely Debrecen legnagyobb kulturális és összművészeti rendezvénye. Először 1966 augusztusában tartották meg ezt a színpompás programsorozatot, amely mára Európa egyik legnagyobb virágshow-ja lett, augusztus 14. és 21. között több mint száz program lesz Debrecenben. Ennek megfelelően idén a karneválok történetében a legtöbb, 18 virágkocsi színesíti a menetet és a virágkompozíciók elkészítéséhez rekordszámban, egymillió szál friss dáliát használnak fel. Az elmúlt fél évszázad legemlékezetesebb karneváljait nemcsak a virágkocsik, hanem a művészeti csoportok is színesítik, idén 10 magyar és 17 külföldi csoport mintegy 2000 közreműködővel vesz részt a felvonuláson. A világ minden tájáról érkeztek táncosok, így Japántól kezdve Kolumbián keresztül Itáliáig bezárólag, összesen 14 nemzet képviseletében.

Idén a karneválok történetében a legtöbb, 18 virágkocsi színesíti a menetet.

Több olyan alkotás készül (4), amely a több évtizedes virágzó testvérvárosi, vagy testvérmegyei együttműködéseinkről szól. Ennek szellemiségét megjelenítő virágkocsikat pedig a japán Toyama tartomány, az Észak-Rajna-Vesztfáliában található és 1200 éves múltra visszatekintő Paderborn kulturális képviselői kísérik, de köszönthetjük Bihar megye és a Peceparti Párizs, Nagyvárad művészeti csoportjait is.

Rekordszámban, 8 multinacionális cég, nagyvállalat indított virágkocsit:

Diehl Aviation, Schaeffler, Continental, Krones, E.ON, TEVA, AKSD, Thyssenkrupp, és ehhez az imponáló világhoz illeszkedik a Fórum Debrecen vagy a Debreceni Szakképzési Centrum virágkompozíciója is.

Debrecen szorgalmát-szorgoskodását dicsérve egy méhcsalád életét jelenítjük meg, a közönségkedvenc óriás virágkocsin.

Hatodik alkalommal lesz Karneváléj!

Magyarország legnagyobb arénashow műsorát, a Karneváléjt, “Ahogyan eddig még nem láttuk” címmel rendezzük meg az idén.