Véres szerepben Pál Tamás

Amerikai és Magyar koprodukcióban mutatják be Budapesten a nagysikerű Sweeney Todd musicalt, eredeti angol nyelven. A vérben, drámában és fekete humorban bővelkedő előadást a magyar származású rendező, Peter Schueller viszi színpadra, aki a Megasztár egyik döntősét, Pál Tamást választotta a sorozatgyilkos borbély szerepére.

szinhaz

Szeptember 16-án debütál legújabb szerepében a Megasztár második szériájának döntőse, Pál Tamás. A ma már színészként is jól ismert énekes a tragikus és vérszomjas Sweeney Todd bőrébe bújik, aki a történet szerint a londoni Fleet Streeten borotválja végső halálba kuncsaftjait.

Minden színésznek van szerepálma. Sweeney Toddot eljátszani azonban nem csak, hogy valóra vált álom, de maga a mennyország nekem” – kezdte Tamás. „Talán több is mint 10 éve várok erre és úgy érzem minden szinten sikerült megérnem a feladatra, ráadásul olyan, mintha  az én hangomra írta volna Sondheim a darabot. A szerep amellett, hogy izgalmas, igazi kihívás, hiszen nemcsak gonoszkodni kell, hanem megmutatni a karakter indítékait, és hogy milyen események láncolata vezethet odáig, hogy valakiből gyilkos váljon. A sötét, viktoriánus korban játszódó darab igazi borzongást, drámai fordulatokat és bizony valamennyi vért is tartogat a nézőknek” – mondta el a színész.

A musical egyik különlegessége, hogy nemzetközi munka eredménye, rendezője Peter Schueller, aki nemcsak hazánkból választott színészeket, hanem Amerikai kollégái is elkísérték, így több szerepben is angol anyanyelven szólalnak meg a szereplők, valamint a zenei producer és a világosító is a tengerentúlról érkezett.

Az előadást szeptember 16-án, 17-én és 18-án tekinthetik meg az érdeklődők, az IBS színpadán.