Vasárnap indul Dobrády Ákos meséje a Minimaxon

Dobrády Ákos a producere és dalszerzője annak az új, ismeretterjesztő mesesorozatnak, melynek első epizódja március 20-án kerül képernyőre a Minimaxon. A Kicsi Gesztenye klub nem csak tartalmas kikapcsolódást nyújt a gyerekek számára, de egyben tudásukat is bővíti: szórakoztató formában, sok zenével mutatja be számukra az őket körülvevő világot.

A Kicsi Gesztenye klubban a gyerekek Lizával és barátaival, Kicsi Gesztenyével, Lufipofival, Olly-val és Napsugárral együtt kalandozhatnak a mindennapokban. A főszereplők különböző élethelyzetekben kalauzolják a kicsiket, segítenek levonni az adott történet tanulságát – mindezt Dobrády Ákos zenéjével kísérve.

– Zenei pályafutásom során sokszor kaptam visszajelzést, hogy a gyerekek is kedvelik a dalaimat. Ez az első alkalom azonban, hogy kifejezetten nekik írtam szerzeményeket, ahhoz a gyerekműsorhoz, amely saját ötletem nyomán született . Ezzel új állomáshoz érkezett a karrierem – mondta Dobrády Ákos.

Kicsi Gesztenye, Lufipofi, Olly és Napsugár karakterét a négy őselem, a föld, a levegő, a víz és a tűz ihlette: a kedves, jelmezes figurák, szellemes párbeszédekkel és sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket.

A 3-7 éves korosztálynak szóló, 10-12 perces edizódok változatos témaköröket érintenek, amelyeket az alkotók a korosztály számára ismerős élethelyzetekhez kötnek. A kicsik megismerkedhetnek az időjárás viszontagságaival, a farmon élő állatokkal, a naprendszer keletkezésével, megtanulhatják miért fontos a tejtermékek fogyasztása illetve a rendszeres fogmosás, vagy hogyan kezeljék szeretteik, környezetünk elsőre furcsának tűnő szokásait.

A Kicsi Geszteny klub PREMIER: Minimax 2016. március 20., 9:20