Két helyet javított az M2

Augusztushoz és szeptemberhez képest októberben és novemberben 2,5 százalékponttal növelte közönségarányát a 4-12 éveseknél a 6-20-ig tartó sávban az M2, a közmédia gyerekcsatornája. Az M2 célja, hogy ne csak szórakoztató és érdekes legyen a műsora, de teljesen erőszakmentes is, hogy a szellemi és lelki fejlődésüket támogató tartalmakat sugározzon a legfiatalabb nézőinek. A legújabb mérések is azt bizonyítják, hogy ezekre a kedves, szelíden tanító tartalmakra is komoly igény van.

Ezzel az eredménnyel az M2 ősszel befogta a Nickelodeont és a Disney Channelt, sőt bizonyos napokon a Minimaxot is megelőzte, és első helyen végzett a nézettségi rangsorban a gyerekcsatornák között. A 6 órától 20 óráig tartó műsorsávban 4-12 évesek körében augusztusban 7,5 százalékos, szeptemberben 8 százalékos átlagos közönségarányt ért el a csatorna, ami a 3-4. helyre volt elég, októberben és novemberben viszont 10,2 és 10,1 százalékos átlagos közönségaránnyal a második helyet szerezte meg az M2 a Minimax mögött a Nielsen Közönségmérés adatai szerint. A novemberi adatok természetesen nem a teljes hónapra, hanem az elsejétől november tizenharmadikáig tartó időszak átlagára vonatkoznak.

 

Az utóbbi négy hét legnézettebb műsora a Dr. Plüssi volt a csatorna kínálatában, amely 62 ezer gyereket ültetett a tévé elé november 12-én. Dr. Plüssi, egy kislány, akinek varázslatos képessége, hogy meggyógyítja a beteg, vagy elromlott játékokat, ezzel bátorságra, gondoskodásra és egymásra figyelésre is tanítja a rajongóit. Ugyancsak a legnézettebb műsorszámok közé került 60 ezer nézőjével november 12-én A gumimacik című klasszikus sorozat, amelyet október 1-től sugároz újra az M2.

Jól szerepel a Disney blokk részeként az Aladdin is, amely rendszerint 50 ezer körüli nézőszámmal büszkélkedhet. A gyerekek szeretik a Gondos bocsok kalandjait, és a Kókusz Kokó, a kis sárkány című francia animációs sorozat is népszerű a 6-12 évesek körében, az Alvinnn!!! és a mókusok pedig stabil 40 ezres nézőszámmal dicsekedhet.

 

Az M2 gyerekcsatornán októbertől minden hétvégén reggel és délután is Disney rajzfilmsorozatokkal találkozhatnak a gyerekek. Ezzel egy hajdanán sikeres, generációs hétvégi programot idéz meg az M2. A másfélórás délelőtti blokkokat délután megismétli a csatorna, hogy senki se maradjon le a hétvégi Disney rajzfilmekről. Úgy tűnik, bevált a régi recept, és a legújabb generációk is szívesen nézik ezeket az örök kedvenceket.