Várkert Bazár – fideszes díszletváros

Idén eddig két választási kampány során is átadták a Várkert Bazárt, de a továbbra is üres szellemépület még mindig nincs teljesen készen, a második átadás után most megint bontanak, dübörögnek a légkalapácsok, mert a díszburkolatot nem sikerült megfelelően kivitelezni. Szerencsére idén nem lesz több kampány, talán újabb átadás sem, így aztán lehet, hogy a következő országgyűlési választásra végre sikerül tisztességesen befejezni a felújítást, amely végül tovább fog tartani, mint amennyi idő alatt Ybl Miklós a Várkert Bazárt eredetileg megépítette.

A Várkertre költött milliárdok egyelőre csak az egyre súlyosabb nagyzási mániában szenvedő Orbán Viktor szeszélyeit szolgálják, és csupán szép díszletet nyújtanak a budai Várba költöző miniszterelnöknek. A hasznosításról ugyanis nem sokat hallunk, leszámítva azt, hogy a lassan amolyan udvari beszállítóvá váló CBA nyithat üzletet benne, hogy krumplit vásároljunk a világörökségben.

A látszatcselekedetek szépen tetten érhetők a budai Várban: a ráköltött milliárdok ellenére üresen és funkció nélkül áll a Várkert Bazár, fent a Várban pedig szintén koncepció nélkül áll az egykori Honvéd Főparancsnokság maradványa, amelynek összecsapott felújítása csak arra szolgált, hogy ne zavarja a kilakoltatott Táncszínház helyére magát befészkelő Orbán Viktor szemét. A DK szerint azonban a Vár a budapestieké, és nem a kormány díszletvárosa- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében  Kakuk György a DK elnökségi tagja, I. kerületi polgármester-jelöltje.