Varga Viktor festészet és zene nélkül megbolondulna

Varga Viktor csak az alkotásban leli örömét. Mindegy, hogy énekel, fest vagy  ruhát tervez a lényeg, hogy valami új dolog jöjjön létre a kezei között.

A Csillag születik felfedezettje, Varga Viktor kicsi kora óta imád  festeni, ami nem csoda, hiszen dédapja, nagyapja és apja is festőművész: “Kiskoromban sokat ültem apám festőállványa mellett és néztem hogyan  csinálja, aztán én is a kezembe vettem ecsetet és elkezdtem utánozni a  mozdulatait, így ragadt rám a festészet.” – mesélte az énekes. Viktor  szerint a zene és a festészet közel állnak egymáshoz, véleménye szerint  el lehetne játszani zongorán egy Van Gogh festményt is.

A zenész nagy rajongója Vincent Van Goghnak, példaképének tekinti: “Van  Gogh-ot nagyon szeretem, közel áll hozzám, mert egy sajátos stílust   képvisel , ahogy én is az egyedit, a különlegeset szeretem.” – Viktor   beszélgetésünkkor halványsárga bőrkabátot viselt, melyet maga   tervezett. Számára mindegy mit csinál, a fő, hogy valami újat hozzon   létre: “Akkor vagyok boldog, ha alkothatok, ha ezt nem tehetem meg, ha   nincs képzőművészet vagy zene, akkor megbolondulok.”  A fiatal  művész három éve már megmutatta a nyilvánosságnak festményeit. A  kiállítás legsikeresebb darabjai Hernádi Judit és Ördög Nóra portréi  voltak.

Viktor nem zárkózik el attól, hogy a jövőben ismét kiállítsa  festészeti remekműveit, bár jelenleg nem fest, hiszen nemrég költözött  új  lakásba: ” Most hozom fel Békéscsabáról Budapestre a festős  cuccaimat,  de már rendkívül hiányzik a festés, és ez a Van Gogh  kiállítás is  nagyon inspirálóan hatott rám, úgyhogy alig várom, hogy  újra ecsetet  foghassak. – nyilatkozta Viktor, aki énekesi karrierjét sem  hanyagolja  el. Idén csaknem negyven új dallal bővítette repertoárját és  megígérte: hamarosan több új száma is hallható lesz a rádióban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*