Varga Csaba és az autósport

Csaba egy VFTS Ladával fog a március 13-án indulni az Autós SalakShow-n a Debreceni Gázvezeték úti SalakArénában.

Mielőtt erről kérdeznélek, mesélnél az eddigi autósportos pályafutásodról?

– Elöljáróban is szeretném megemlíteni, hogy nagyon pontos dátumokat és eredményeket nem fogok tudni neked leírni, mert én soha nem tartottam számon pontosan hogy hol indultam és milyen helyezést értem el. Ha volt időm indultam versenyeken, amikor nem volt rá időm nem indultam. A versenyeken engem az autósport iránti szenvedélyem, és soha nem a győzelem vagy a helyezések elérése vezérelt. Most kérésedre előszedtem egy pár kupát, és régi képet ami alapján megpróbáltam összeszedni egy pár dolgot elmúlt évek történéseiből.

– Autósportos pályafutásom 1998 évben kezdődött, amatőr rallycross versenyeken indultam A-s Lada autómmal, pl a Crosskatlan, Simararingen, a legelső versenyemen, első helyezést értem el, és a továbbiakban is legtöbbször dobogós helyen végeztem. Majd 3-4 év múlva váltottam Rally túrára, és autómat is lecseréltem egy VFTS Ladára a továbbiakban ezzel versenyeztem, és a mai napig van VFTS Ladám.

Egy pár eredményem: – Az első rallycross versenyem amin első lettem; Debrecen Crosskatlan.

2001-ben már indultam Rally-túra bajnokságon Mátra Rallye 2001 Gyöngyös  1 helyezett.

2015 március 21-22 Lyukóbánya-Parasznya L2 kategória 1.  helyezett, Abszolút 1. helyezett.

– Idő közben 2013-ban elkészült egy újabb versenyautóm egy BMW E36 M3, a legutóbbi versenyem ezzel az autóval  2015.03.08.-án volt a Kunmadarasi Power Sprint Tesztnap itt kategória 1 helyezést értünk el. Ezzel egy időben elkészült a 3. versenyautóm BMW E46 M3 az első verseny, amin részt vettünk ezzel az autóval  2015.március 21-22 amatőr rally bajnokság Lyukóbánya – Parasznya L2 kategóriában 1 helyezést értünk el . Volt-e navigátorom?

– Igen volt, egy pár éve már Szabó Attila, mióta ő maga, mint pilóta, abbahagyta a versenyzést azóta ő volt a navigátorom. Aki nem csak kiváló navigátor, de kitűnő pilóta is volt amíg versenyzett, minden versenyen az egyik legerősebb ellenfeleim között tartottam számon. Kimagaslóan jó technikai tudása volt az autósportban, kivételesen jó ember, és igazi jó barát volt. Nekem ő nem csak a sporttársam, de fiatalkoruk óta az egyik legjobb barátom is volt. Még a mai napig feldolgozhatatlan számomra ami történt, pótolhatatlan veszteség számomra tragikus halála. Indultál-e már a salakoválon korábban, és ha igen milyen eredményt értél el?

– Igen már sokszor indultam a salakon, dobogós helyezéseket értem el. Mennyire jön be neked a változó irány a pályán?

– Mindegy melyik irányba tekerem a kormányt! A március 13-i versenyen milyen autóval és gumikkal indulsz majd?

– A március 13.-i versenyen a VFTS Ladával és murva gumikkal fogok indulni. 2016-ban a KZ Invest Kupasorozat öt versenyből három helyszínen fog megrendezésre kerülni. Ezeken mindegyiken rész fogsz venni?

– Előre láthatólag még nem tudom megmondani, hogy a Kupasorozat mindegyikén részt fogok-e venni, de ha időm engedi akkor igen.

Szurkoljunk Csabinak és VFTS-nek március 13-án a Debreceni Salakarénában!

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu