Van amit nem érdemes kommentálni

Kárász Róbert Fotó: www.amdala.hu

Kárász Róbert
Fotó: www.amdala.hu

Meglepő kérdést tett fel Kárász Róbert a TV2 műsorvezetője vendégének, Metál Zoltánnak.

A taxis társadalom elviselhetetlen terhekkel küzd, rendkívüli megszorításokkal, szinte kivitelezhetetlen befektetésekkel próbálják végezni munkájukat. Egységes tarifa, pontos paraméterek az autót illetően, minden gépkocsi fóliázása sárga színű fóliával (de az sem mindegy, milyen sárga, a BKK ellenőrzi) taxisdroszt, amelyért akkor is fizetni kell, ha azt nem használják, GPS alapú csendes címkiadás, amely sokszor nem jól működik és a taxis akkor sem kapja meg a  címet, ha éppen mellette van és még sorolhatnánk.

Mint korábban írtunk róla, rengetegen vesztették el munkájukat, mert nem tudtak megfelelni az új elvárásoknak, ezzel szemben kishazánkban is megjelent az Uber (amely sok más országban kitiltott), nálunk szabadon létezik, nem kell megfelelni semmilyen paraméternek, nincs drosztdíj és sárgítás, GPS alapú címkiadás, nem adnak számlát és ebből következik, hogy adót sem fizetnek. Egyik oldalon az agyonszabályozott, ellehetetlenített taxisok, másik oldalon az elvárás mentes utas szállítás.

 Kárász Róbert azt kérdezte Metál Zoltántól az Országos Taxis Szövetség elnökétől, hogy szeretik-e az utasokat, és ha igen, akkor miért nem hagyják, hogy ezzel az olcsó módszerrel utazzanak az utasok. Döbbenten álltak fel sokan a televíziókészülék elől.