Váltócsere, stíluscsere – a pontszerzés reményében

Ifjabb Tóth Imre mellett a Donington Parkban is Sebestyén Péter kap lehetőséget a BMW Racing Team Toth-tól a hétvégén a Superbike-vb csúcskategóriájában

Ifjabb Tóth Imre mellett a Donington Parkban is Sebestyén Péter kap lehetőséget a BMW Racing Team Toth-tól a hétvégén a Superbike-vb csúcskategóriájában

Kőkemény munkával készült az angliai folytatásra a BMW Racing Team Toth. A Superbike világbajnokság csúcskategóriájában induló magyar csapat mindkét pilótája – ifjabb Tóth Imre és Sebestyén Péter – úgy érzi, a legendás Donington Parkban végre kihozhatják azt a teljesítményt mind a motorukból, mind pedig magukból, ami elég lehet az idei ötödik futamon az első vb-pontok megszerzésére. Imi motorjában kicserélték a BMW gyárában a komplett váltót, aminek következtében a váltási gondok megszűnhetnek, míg Peti motorhoz alakított stílusa már Imolában is megmutatta, hogy ez a váltás eredményhez vezethet.

Immár ötödik futamára készül a BMW Racing Team Toth két magyar versenyzője a Superbike-világbajnokság csúcskategóriájában. A csapat igencsak kihasználta az elmúlt két hetet: végre sikerült tesztelniük, illetve az eddigi technikai gondok orvoslására több változtatást hajtottak végre a motorokon, így mindenki bizakodva várja a mostani versenyhétvégét.

Az eddig nagyon kevés ezres tapasztalattal rendelkező Sebestyén Péter sikeresen túl van az írásbeli érettségi vizsgákon, testileg és lelkileg is felépült az imolai súlyos bukását követően. A 20 éves motoros már a múltkori futamokon változtatott eddigi vezetési stílusán, amelynek következtében a teljesítménye ugrásszerűen feljavult, és egészen a második futamon történt eséséig folyamatosan gyorsult. Ezt szeretné folytatni a Donington Parkban is.

„A kiszámíthatatlan, tipikus angol időjárás ellenére nagyon szeretem a pályát. Egy igazi motoros ring, mely tartalmaz lendületes technikás kanyarokat is. Előfordulhat, hogy egész hétvégén esni fog, ami akár jól is elsülhet a számomra, ugyanis amikor idén vizes pályán motoroztam, egész jó tempót értem el. Szeretném újra az imolai formámat hozni, ugyanis úgy tűnt, hogy az új vezetési stílus fekszik nekem, hisz valamennyi felmenetelnél tudtam gyorsulni.Fizikálisan tökéletesen vagyok, kihevertem a bukás fájdalmait, remélem, ezúttal örömet okozok majd a szurkolóknak és a csapatomnak”– árulta el Sebestyén Péter.

Ifjabb Tóth Imre nagyon várja az újabb megmérettetést, hiszen mindenkinél jobban szeretne már feliratkozni a pontszerzők közé. Mivel vizes pályán szeret versenyezni, így akár az időjárás is segítheti őt a hétvégén. Ráadásul a BMW gyárában kicserélték a komplett váltóját, amitől további javulást vár.

„Higgye el mindenki, engem bánt a legjobban, hogy nem sikerült még pontszerzőként befejeznem az eddigi futamokat. Úgy érzem, most talán végre feliratkozhatom a pontszerzők közé, ugyanis a BMW gyárában kicserélték a komplett váltómat, így elméletileg megoldódhatnak a visszaváltási gondjaim. Hallom, hogy a hétvégén esni fog, ami nekem talán jól is jöhet, ám mielőtt hiú reményekbe ringatnám magam emiatt, sajnos felrémlik előttem Assen, ahol esőben sem tudtam elfogadható eredményt produkálni. A pénteki edzéseken mindenképpen meg kell találnunk az optimális beállításokat, hogy végre ott és azokkal tudjak küzdeni a mezőnyben, ahova joggal várnak engem. Ráadásul az imolai teszten rakoncátlankodó kuplungot is sikerült a szerelőknek kijavítani, így még közelebb kerülhetünk a mezőny elejéhez. Lépésről lépésre haladunk a kategória újoncaként, és ha sikerülne három másodpercen belülre kerülni az elsőkhöz képest, akkor esélyünk lehet végre a pontszerzésre” – jelentette ki Imi.

A hétvége menetrendje

Péntek (május 23.)

11.00 – 11.45 Superbike első szabadedzés

14.45 – 15.15 Superbike második szabadedzés

17.30 – 18.15 Superbike harmadik szabadedzés

Szombat (május 24.)

10.30 – 11.00 Superbike negyedik szabadedzés

13.00 – 13.40 Superbike időmérő, Superpole (SP1 + SP2)

Vasárnap (május 25.)

10.00 – 10.15 Superbike warm up

13.00 – Superbike első futam

16.00 – Superbike második futam