Vadon Janiék ízekre szedték a „Csokis kalandot”

Szombaton a budapesti Édes Napokon Jókuti András gasztroblogger és Vadon Jani rádiós műsorvezető a színpadon szedték rétegekre és ízekre a „Csokis kalandot.” Az édesszájú férfiak egyetértettek abban, hogy a legtöbbünknek a csoki torta jut eszébe, ha ünnepi édességet említenek.

Amikor a Nándori Cukrászda csapata közösen megalkotta a „Csokis kaland” receptjét olyan édességet készítettek, amely a mindennapok mellett az ünnepi asztalon is megállja a helyét. A hétvégén a Budavári Palotában tartott Édes Napokon Nándori László cukrászmester, Jókuti András a Világevő blog szerzője, Vadon Jani a Class FM műsorvezetője és Erős Antónia az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója boncolgatták a „Magyarország Cukormentes Tortája” versenyben nyertes „Csokis kaland” rejtelmeit. A torta egy egészségtudatos étrendbe is bátran beilleszthető, ezt Soltész Erzsébet, az alapítvány dietetikusa is megerősítette.

Jókuti András azt mondta “a legtöbb cukorbeteg számára a torta egyértelműen csoki tortát jelent, ez az, ami a legjobban hiányzik minden édesszájúnak. A „Csokis kalanddal” sokan élvezhetik ezt az ízt olyanok is, akik számára ez egyébként megoldhatatlan problémát jelent. Még inkább remélem, hogy az egész téma segít abban, hogy tudatosabban, a minőségre és ezzel összefüggésben az egészségünkre odafigyelve együnk!”Ezt egészítette ki Vadon János azzal, hogy “mivel rajtam is elhatalmasodott a „Gombóc Artúr szindróma”, kifejezetten örülök neki, hogy idén a verseny győztese a ““Csokis kaland”” lett, ami azok számára is kellemes meglepetés, akik eddig nem hittek abban, hogy egy csoki torta úgy is lehet egészséges és kímélő, hogy közben az íze is pompás!

Erős Antónia, aki 1995 óta maga is cukorbeteg a színpadon elmondta, hogy szerinte az egészségtudatos életmód nem fogyókúrázást jelent, hanem a rendszereses mozgást, az egészséges étkezést, amibe alkalmanként egy-egy szelet egészséges csoki torta is belefér. Emellett mindenkinek érdemes odafigyelnie arra, hogy az egészségügyi szűréseket is időről időre beiktassa az életébe, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ajánlása szerint legalább évente egyszer.

Erre az Édes Napokon is lehetőség nyílt az egycseppes sátornál. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett Egyszer Élünk Körút újabb állomásaként ingyenes egészségügyi szűréseken is részt vehettek a látogatók. A rendezvényen Vastag Tamás is útba ejtette az egycseppes sátrat, hogy megméresse vércukorszintjét. Az énekes nem lepődött meg, hogy a Dcont TREND vércukormérő jó értéket mutatott, mivel rendszeres jár szűrésekre. Tamás elárulta azt is, hogy nincs cukorbeteg a családban, és valamennyien odafigyelnek az egészségükre, hogy megelőzzék ezt az alattomos betegséget.

Az alapítvány által szervezett ingyenes mérések a cukorbetegség és más krónikus betegségeket korai megelőzésében segítenek. Különféle zenei és gasztrofesztiválokon, illetve családi napokon minden évben több ezer ember vesz részt az alapítvány vérnyomás, vércukor- és koleszterinszint mérésein.

Az Édes Napokon megjelenésünket az egyetlen VALÓBAN MAGYAR vércukormérő család, a Dcont TREND fejlesztője és gyártója, a 77 Elektronika Kft., a Tensoval duo control vérnyomásmérőt gyártó Hartmann-RICO Hungária Kft, az Accutrend Plus koleszterinmérőt forgalmazó Roche és az Internetpatika.hu támogatta.