Utazási csomagok a Wizz Airtől, új desztináció Hurghada

Utazási üzletágat indít a Wizz Air – jelentette be a diszkont-légitársaság szerdán. Október 1-jétől repülőjegyet és szállást együtt, csomagban vásárolhatnak az utasok kedvező áron a Wizz Tours nevű online utazási iroda honlapján, amely már elérhető. A másik újdonság, hogy november 2-től az egyiptomi Hurghadával bővül a légitársaság által repült desztinációk sora. Ez az első alkalom, hogy a Wizz Air repülőjegyet és szállást magába foglaló utazási csomagokkal jelenik meg a piacon, Wizz Tours márkanév alatt. 

A diszkontfuvarozó nem alapít utazásszervező céget új utazási üzletágára, a szolgáltatást partnerei, az Expedia utazási portál és az Opodo leányvállalata, a Travellink bevonásával biztosítja – tájékoztatott Abrán György, a cég kereskedelmi igazgatója. A Travellink tesz majd eleget az utazási csomag értékesítéséhez előírt jogszabályi feltételeknek (vagyoni biztosíték megfizetése, magyar nyelvű call center stb.). A Wizz Tours kizárólag online utazási iroda lesz, és bár elsődlegesen a végfogyasztókat kívánja megcélozni, az utazási irodák számára is elérhetők az ajánlatai.

A Wizz Air utazási csomagjai október 1-jétől lesznek elérhetők a wizztours.com oldalon, magyar, lengyel és angol nyelven. A platformon az utazók mintegy 15 százalékkal kedvezőbb áron foglalhatnak csomagokat a több mint 30 ezer (3-5 csillagos) hotel valamelyikébe, mintha külön vásárolnák meg a repülőjegyet és a szállást – ígérte Abrán György. Az első évben 25 ezer utazási csomag értékesítésével számol a légitársaság, ami – foglalásonként négy fővel számolva – 100 ezer repülőjegyet jelent. A legnagyobb felfutást a dubai, tel-avivi, larnacai, barcelonai és más szabadidős útvonalakon várják. A légitársaság tervei szerint – a magyar és a lengyel piacon történő bevezetés után – Romániában és Bulgáriában is beemeli majd kínálatába az utazási csomagokat.
A szerdai sajtótájékoztatón új járatindítást is bejelentettek: a kedvelt egyiptomi üdülőhelyre, Hurghadára november 2-án száll fel az első Wizz Air-gép, amely szombatonként közlekedik majd – ezzel immár 35 országba repül és a legtöbb országot lefedő diszkont-légitársaságnak számít a Wizz Air. A hurgadai viteldíj egy útra adókkal 19 990 forinttól indul. A Budapest–Málta útvonal üzemeltetését az új utazási üzletágra építve a téli menetrendben is folytatják majd, szintén szombatonkénti indulással, a jegyek egy útra 8 990 forinttól kaphatók.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*