Üresen áll a kampányban átadott új klinikai tömb

 A kormány 13 milliárd forintból építtetett új klinikai tömböt a Semmelweis Egyetemnek. Az épületet a kampányban természetesen átadták, azonban még a mai napig is üresen áll, mivel a komplex sürgősségi ellátásra szánt épületbe nem férne el az összes szükséges szakterület.

Az Orbán-kormány tehát úgy akar belekezdeni az egészségügy átalakításába, hogy eddig átgondolatlanul költötte el az egészségügy fejlesztésére szánt pénzeket, miközben az idei költségvetésben még kevesebb pénzt szán a területre. A szakmai szempontok figyelmen kívül hagyása mellett történő átalakítás építés helyett csak rombolás lehet, hiszen az alapvető feltételeknek sem felelnek meg az így létrehozott kórházak.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány minden szakmaiságot nélkülöző felelőtlen kórházpolitikája csak még súlyosabbá teszi az évről-évre egyre kevesebb pénzből fenntartott egészségügyet. A DK felszólítja a kormányt, hogy szakítson hagyományaival és ne a szakma nélkül, hanem azzal együttműködve hozza meg a döntéseit az egészségügy átalakítását illetően. A DK szerint az egészségügy eredményes átalakítása mindemellett csak akkor képzelhető el, ha a kormány megszorítások helyett pluszforrásokat biztosít a terület számára.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében  László Imre,  a DK egészségügyi kabinetjének vezetője.