Ünnepélyes Szent István Nap a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban

Immár III. alkalommal rendezik meg a simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban a Szent István Napot, augusztus 21-én. Az Államünnepen keresztül a szervezők szeretnék bemutatni a Nemzetünk értékeit jelentő Lovas Hagyományokat, valamint méltó tisztelgéssel ünnepelni őseinket. Ezen a napon mindenki számára megfelelő programokkal várják kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy a családokat közelebb tudják vinni a természethez, és újra megismerje egy ország, mitől Lovas Nemzet a Magyar!

Augusztus 20., a Magyar Államalapítás ünnepe alkalmával kézenfekvő, hogy a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban nem maradhat el az ünnepség. Természetesen az ünneplésből nem hiányozhatnak a lovak, délután folyamán számos elragadó lovas bemutató lesz látható. Többek között a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület gyermek lovasai is bemutatkoznak, de Varga Miklós fia és lánya is színpadra lépnek, nemzeti rockoperáinkkal. Az est fénypontja a Csodaszarvas című rockopera – koncert változat a Magyar Történelmi Színház bemutatásában.

Az idei évben is a programokat minden tekintetben a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat célkitűzéseivel egyezően alakították ki, hiszen a szervezőknek lényeges, hogy a lovas hagyomány a mai rohanó, digitális világban is minél szélesebb körben ismertté váljon, generációkról-generációkra szálljon. Nagyon fontos hangsúlyt fektetnek a hagyományos kézműves mesterségek felidézésére is, így ennek érdekében számos, kézműves kiállítás és foglalkozás szórakoztatja a látogatókat.

A programsorozat összeállításakor is az volt a fő szempont, hogy szórakoztatva oktassanak, azaz a történelmünket úgy jelenítsék meg, hogy egyben hiteles, de élményekben gazdag is legyen. Tehát a fő szempont az, hogy ne csak olvassuk a történelmünket, hanem éljük is át azt, így a Nemzeti Lovas Kultúra Központ (Simonpuszta NLHE) és a Magyar Történelmi Színház együttes munkájának eredményeként a központba látogatók egy felejthetetlen családi élménnyel lehetnek ismételten gazdagabbak.

Kapunyitás: Augusztus 21. 13.00

Állandó programok:

  • kézműves sátor
  • sétalovagoltatás
  • ugráló vár
  • kézműves kirakodóvásár
  • Kisállat simogató
  • Íjászat

13.00: Ünnepi szentmise – kenyérszentelés

14.00: Habfürdőzés a tűzoltóság közreműködésével

15.00: Varga Miklós fia és lánya együtt a színpadon – Fókuszban nemzeti rockoperáink

16.15: Simonpuszta NLHE növendékeinek bemutatója (Lovas karüsszel)

17.00: Díjugrató bemutató – Simonpuszta NLHE versenyzői

18.00: Ride and Drive – sztár ügyességi bemutató (Bács Péter, Sipos Imre, Laklóth Aladár, Lukács Dániel, Sasvári Sándor és még sokan mások!)

19.00: Huszár bemutató – Lovas Huszárok sokoldalúsága

20.30: Csodaszarvas rockopera – koncert változat a Magyar Történelmi Színház bemutatásában

Programváltozás jogát fenntartják.

További információ: https://www.facebook.com/events/951993258701538?ref=newsfeed