Újra megrendezésre kerül az Auto+Motor+Sport EXPO immár ötödik alkalommal

2015 október 28-31. között a Hungexpo Automotive és Autótechnika kiállításainak társrendezvényeként újra megrendezésre kerül az Auto+Motor+Sport EXPO immár ötödik alkalommal a tradicionális kőbányai vásárváros területén az “F” pavilonban.

A kiállítás tematikájának hagyományos alapja a technikai sportok (Földön-Vizen-Levegőben) különböző szakágainak minél teljesebb körű bemutatása, valamint az ezekhez a sportágakhoz bármilyen formában kapcsolódó termékek szolgáltatások megjelenítése.

PLAKÁTVÉGLEGES A4 fekvo

A különböző technikai sportok világszerte több százmillió rajongót vonzanak és bizonyos szakágai hazánkban is a legnépszerűbb, legnézettebb sportágak közé tartoznak. A technikai sportok legismertebb hazai versenyzői világ szinten is kiemelkedő eredményeket érnek és értek el a 2015-ös esztendőben is. Hazánkban harmadik éve folyamatosan egy autóversenyző, Michelisz Norbert a legnépszerűbb sportoló a közönségszavazások alapján.

A kiemelt eredményeknél maradva a rendezvény kiemelt vendége lesz Kiss Norbert csapatával az OXXO Racing-el akik az autósport idei legrangosabb eredményeként az idei évben is elhódították az FIA Truck Race sorozat Európa bajnoki címét és a rendezvény megnyitóján egy fontos bejelentést is tesznek!

Ugyanakkor minden szakág, minden versenyző, minden csapat számára rendkívül fontos, hogy további ismertségre tegyenek szert, minél több emberrel szerettessék meg sportágukat, minél színvonalasabban tudják kiszolgálni szponzoraikat, üzleti partnereiket!

A korábbi rendezvényeink is kiváló lehetőséget teremtettek erre, mivel az Autó + Motor + Sport EXPO eddigi négy rendezvényére összesen közel 100ezer látogató volt kíváncsi az elmúlt években.

Rendezvényünkön a sportágak, csapatok, versenyzők, a sporthoz kapcsolódó cégek európai színvonalon, költséghatékony konstrukciók keretében mutatkozhattak be egy a nagy közönség előtt a kiemelt média-érdeklődésre is számot tartó esemény keretében.

A korábbi sikerre való tekintettel a tervek szerint az Autó + Motor + Sport Expo-t folyamatosan fejlesztve egy igazán interaktív technikai sport fórummá szeretnénk varázsolni, ahol a látogatók testközelből ismerhetik meg a sportágakat és mindig találkozhatnak kedvenc versenyzőikkel.

A rendezvénynek már régóta otthont adó Hungexpo Zrt-nek és a szervezőknek nem véletlenül esett a választása arra, hogy a két legnagyobb hazai gépjárműipari szakkiállítás társrendezvénye legyen az Autó + Motor + Sport Expo!

A gépjárműgyártás történetében mindig is a technikai sportágak voltak azok a kísérleti műhelyek, melyben a gyártók az új technológiákat és fejlesztéseket kipróbálhatták éles körülmények között, hogy aztán a mindnapokban használt gépjárművekbe is bekerüljenek.

 

Ebben mindig minden korban akadtak nagyszerű magyar emberek akár versenyzőként, akár fejlesztőként! Hiszen az első Grand Prix verseny győztese Szisz Ferenc óriási hírnevet szerzett a Renault márkának és pár évtizeddel később ugyanezt tette Ferjáncz Attila is a rallysportban! Vagy a motorsportban Drapál János aki az egyik nagy japán márkával ért el világraszóló sikereket és évtizedekkel később őt is követték olyan nagyszerű fiatalok mint az Európa bajnok Győrfi Alen vagy egyetlen motoros világbajnokunk Talmácsi Gábor! De hogy ne legyünk földhöz ragadtak hasonló a műrepülésben Besenyei Péter, aki a magyar tervezésű és építésű Corvus márkával repült a versenyeken a korábbi években. Valamint nyilván a technika és a tervezés oldaláról is komoly és rangos a névsor, mint Bánki Donát, Galamb József vagy az újabb időkből Barényi Béla vagy Anisits Ferenc!

A hazai gépjárműipar fejlődését látva talán nem utópisztikus gondolat, hogy ezt a kapcsolatot, párhuzamot újra meg kellene próbálni felépíteni itthon is az ipar és a technikai sportok között. Az Autó + Motor + Sport Expo talán ehhez is egy picike első lépés lehet majd a jövőben.

Ezért is megtisztelő számunkra, hogy a rendezvény védnökei Hermann Henrik a Magyar Motorsport Szövetség és Oláh Gyárfás a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökei mellett elfogadta felkérésünket az Autós Nagykoalíció elnöke Knezsik István is a rendezvény fővédnökeként.

 

A szervezők nagy szeretettel várnak mindenkit október 28-31. között szerdától szombatig minden nap 10 és 17 óra között a Hungexpo F pavilonjában.