Újra magyar bajnok Kohári Zoltán!

A Tomracing Motorsport Team versenyzője futamról futamra gyorsult Kiskunlacházán, azonban az időjárás megállította a magyar csúcs ellen indított támadását

Kohári Zoltán a kiskunlacházi reptéren rendezett Drag Országos Bajnokság hatodik versenyhétvégéjén magabiztos győzelmet aratott, és egy fordulóval a szezon vége előtt megvédte magyar bajnoki címét. A Tomracing Motorsport Team versenyzőjének a saját rekordját azonban nem sikerült megdöntenie, mert a változékony időjárás megakadályozta ebben.

A magyar gyorsulási versenyzés fennállása óta ilyet még nem látott a nagyérdemű. A múlt hétvégi Kiskunlacházán rendezett Drag Országos Bajnokság hatodik fordulójában rendkívül erős nemzetközi mezőny gyűlt össze: a magyar élmenőkön kívül osztrák, szlovák, szlovén és horvát versenyzők is rajthoz álltak. Kohári Zoltán, a Tomracing Motorsport Team dragversenyzőjét azonban ez sem akadályozta meg az újabb győzelemben.

„Egy előre kidolgozott terv alapján indítottunk támadást a magyar csúcs ellen. Elsőre biztonságit mentünk 28 százalékos gázállás mellett, majd szinte ugyanazokkal a beállításokkal, ám kicsit jobban odalépve a Dragacsnak futottunk egy második menetet. Ekkor már 40 százalék körül volt a maximális gázállás. Harmadjára jött volna egy mindent bele futam, azonban az időjárás közbeszólt, így ez elmaradt. Nincs miért szomorkodnom, mert biztos vagyok abban, hogy meglesz a 6-os idő, a kérdés csak az, mikor állnak úgy össze a legfontosabb tényezők, hogy ez sikerüljön. Az autón most sem múlt semmi, ahogy a kiskunlacházi pályán sem, egyedül az időjárás nem akarta ezt a csúcsdöntést” – mondta Kohári Zoltán, aki az első helyen végzett a kiskunlacházi versenyen 7,28 mp-es idővel és 321 km/h-s csúcssebességgel.

A Tomracing Motorsport Team versenyzője újabb győzelmével már az október 5-ei hungaroringi záró forduló előtt magyar bajnoknak tudhatja magát az MNASZ-Drag Országos Bajnokság Autó Profi 7-es kategóriájában, míg az abszolút értékelésben továbbra is harcban áll a végső győzelemért.

„Először is gratulálni szeretnék Zolinak, hogy újabb győzelmével sikerült megvédenie a magyar bajnoki címét. Ugyan 7 másodpercen belül nem tudta teljesíteni a negyed mérföldes távot, ám ilyen körülmények között maga lett volna a csoda. Idei teljesítményére a Hungaroringen teheti fel a koronát, hiszen az összetett elsőségért továbbra is versenyben van” – fogalmazott a Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke, Miklósy Tamás.