Újabb rekordot döntött az éves bérletek száma Bécsben

A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien adatai szerint jelenleg 715 ezren utaznak éves bérlettel a bécsi tömegközlekedési eszközökön. Ezzel újabb rekord dőlt meg.

U4 Bauarbeiten in Wien Hietzing

 

Az év eleje óta összesen 15 ezer új éves bérletet adtak ki az osztrák fővárosban, így most már 715 ezren utaznak napi 1 euróért a bécsi buszokon, villamosokon és metrón. Ulli Sima tömegközlekedésért felelős városi tanácsnok az új rekordot azzal magyarázza, hogy „Bécs Városa évtizedek óta következetesen bővíti a tömegközlekedési hálózatot, így egyre többen választják azt”.

365 eurós árával a bécsi éves bérlet az egyik legolcsóbbnak számít Európában, de nemcsak a kiváló ár-érték arány a vonzó benne. Az osztrák főváros ugyanis folyamatosan bővíti a tömegközlekedési hálózatát és modernizálja az infrastruktúrát. Jelenleg gőzerővel zajlanak például a felújítási munkák az U4-es metró vonalán, 2018-ban pedig kezdődik az U2 meghosszabbítása a Bécsi Városházától a Matzleinsdorferplatzig. 2016-ban összesen 30 helyen újítják fel a villamosvágányokat, a sínek modernizálására 17 millió eurót fordít a Wiener Linien.

A vállalat idén 118 millió euró értékben szerez be modern, klimatizált járműveket, így a bécsi buszok 90 százalékán már nyáron is kellemes hőmérséklet fogadja az utasokat. A metrószerelvények 50 százalékán, a villamosok jó egyharmadán működik klíma az osztrák fővárosban, ezeket könnyen fel lehet ismerni a sárga kapaszkodó rudakról.